Fudbal

Katar je odbranio primat u Aziji: Afif sa tri gola iz penala srušio Jordan i doneo drugi trofej

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2024

-

18:16

Katar je odbranio primat u Aziji: Afif sa tri gola iz penala srušio Jordan i doneo drugi trofej
Katar je odbranio primat u Aziji: Afif sa tri gola iz penala srušio Jordan i doneo drugi trofej - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Titula na najmnogoljudnijem kontinentu planete ne menja vlasnika, Katar je u finalu Kupa Azije pobedio Jordan 3:1 (1:0) i odbranio tron osvojen 2019. godine kada su u borbi za trofej bili bolji od Japana. Jordanci su odigrali sjajan turnir, ispisali su istoriju, a u finalu su imali nesreću da sudija čak tri slučaja okarakteriše penalima iz kojih je najbolji igrač Akram Afif pogođao za istoriju i pogodio drugu titulu prvaka Azije za Katar.

Domaćin je na krilima navijača diktirao tempo od starta meča, a jedan nepromišljhen potez defanzivca Jordana doneo im je penal u 22. minutu. Sudija Ma Ning je morao pregledavanjem snimka da uvtrdi prvobitnu odluku, pa je najbolji igrač domaćina Kupa Azije, Akram Afif sa bele tačke doneo veliku radost navijačima.

Krenuli su Jordanci na sve ili ništa u svom prvom finalu. Hadad nije uspeo da matira Meshala Baršama, Al Al Ravabdeh je šutirao pored gola, ali Jazan Al Naimat je bio zaboravljen od strane odbrane Katara i u 67. minutu je sa druge stative doneo izjednačenje.

Tražili su domaćini penal tri minuta kasnije i opet se sudija Ma Ning konsultovao sa VAR sobom. Na kraju je i drugi put pokazao na belu tačku za domaćina. Opet je Akram Afif bio prezizan i od 74. minuta Katar je ponovo imao drugi pehar Kupa Azije u rukama.

Napao je Jordan, a Ma Ning je u petom minutu nadoknade i treći put pokazao na belu tačku za Katar. Abu Lajla je napravio preršaj za najstrožu kaznu, a Akrem Afif ispisao istoriju realizujući i treći penal u finalu kontinentalnog takmičenja. Delirijum na tribinama, razočarenje kod Jordanaca, ali Katar je novi-stari prvak Azije.

Komentari (0)

Sport