Fudbal

Zvezda ima odličnih 1:1 pred put u Moldaviju: Pola sata igrala sa igračem manje

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2021

-

23:04

Zvezda ima odličnih 1:1 pred put u Moldaviju: Pola sata igrala sa igračem manje
Zvezda ima odličnih 1:1 pred put u Moldaviju: Pola sata igrala sa igračem manje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv ekipe Šerifa u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona – 1:1 (1:1). Gosti su u prednost došli golom Franka Kastanjede u 33, minutu, izjednačio je Dioni u 45, a crveno-beli su meč završili sa igračem manje nakon što je Gejlor Kanga isključenu 57. minutu.

Nije Crvena zvezda najbolje ušla u ovaj meč. Bili su igrači trenera Dejana Stankovića prilično oprezni i previše stegnuti, što su igrači iz Tiraspolja iskoristili da napadnu, pa su se uvodni minuti susreta igrali isključivo na polovini terana ispred golmana Milana Borjana. Međutim, u tim trenucia, kao uostalom i u većem delu meča, agresija gostiju nije davala konkretne rezultate.

Odbrana Zvezde je funkcionisala odlično i kako je vreme odmicalo tako se odnos snaga na terenu menjao. A onda, u trenucima kad gosti nisu mogli da stvore priliku koja bi ozbiljnije ugrozila kapitena crveno-belih nesmotreno je napravljen faul na ivici kaznenog prostora koji je Kastaljeda pretvorio u pogodak.

I to je bilo to od moldavskog tima.

Zvezda je tada preuzela inicijativu, krunisala je pogotkom Dionija u poslednjem minutu prvog dela igre i očekivalo se da u nastavku igre bolju partiju kruniše pobedom. To bi se možda i dogodilo da Gejlor Kanga u 57. minutu nije dobio drugi žuti karton. I to posle jednog bezazlenog duela na sredini terena.

Međutim, umesto da se povuku, igrači srpskog šampiona su nastavili sa još žešćim napadima, a prvotimci ekipe iz Tiraspolja su se grčevito branili. Kao da je brojčana prednost u korist crveno-belih.

Hrabro su napadali, borili se maksimalno, rizikovali možda i više nego što treba, ali je rezultat na kraju ipak ostao nepromenjen, pa će odluka o tome ko ide u plej-of za Ligu šampiona pasti naredne nedelje u Moldaviji.

Komentari (0)

Sport