Fudbal

Zvezda gostuje Novom Pazaru, Partizan dočekuje "traktoriste"

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2024

-

09:53

Zvezda gostuje Novom Pazaru, Partizan dočekuje "traktoriste"
Zvezda gostuje Novom Pazaru, Partizan dočekuje "traktoriste" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana od 16.15 časova dočekuju IMT, dok Crvena zvezda od 14.00 časova gostuje Novom Pazaru u mečevima 21. kola Mozzart vet Superlige.

Novi Pazar sanja Evropu, a devet godina priželjkuje pobedu nad Crvenom zvezdom. Ako bi danas u derbiju 21. kola Mozzart bet Superlige (14.00, TV Arena 1 Premium) ostvario tu drugi želju sigurno bi im to bio zamajac za nastavak prvenstva i borbu sa rivalima oko "evropske vize" i ostvarenja snova.

Neće biti lako Igoru Matiću da dođe do trijumfa jer neće imati navijače uz sebe (zbog kazne se igra pred praznim tribinama), ali ni dvojicu od trojice najvećih aduta: Adema Ljajića i Marka Šćepovića. Tu je samo novi Srbin Sejduba Suma da pokuša sa saigračima da ponovi četvrti april 2015. godine kada je na stadionu kraj Bistrice bilo 2:1. Plus Matiću može biti što mnogo dobro poznaje Vlada Milojevića koji mu je dugo godina bio trener u Čukaričkom. Videćemo koliko učenik poznaje učitelja...

Novi Pazar je ove sezone tri meča izgubio na svom terenu (IMT, Partizan, Spartak), dok je Crvena zvezda isto toliko puta poražena u gostima (Voždovac, Čukarički, Partizan). Trener Vladan Milojević će imati na raspologanaju prvi put od kada je zimus preuzeo klub i golmana Omrija Glazera, a pitanje je hoće li koristiti Korejca Hvanga In-Boema, koji se vratio sa Kupa Azije.

"Hvang je spreman za igru i nemam dilemu oko njega, radi se o kvalitetnom igraču. Imamo vremena da odlučimo", rekao je u petak Milojević kome se priključio i Žan Filip Kraso, sa Obalom Slonovače novi prvak Afrike.

Pod znakom pitanja je nekoliko igrača zbog lakših povreda, od stanja terena u Novom Pazaru biće određen i sastav. Izlišno je govoriti da svaki kiks Zvezdu udaljava od željenog cilja.

 

 

Bio je treći septembar prošle godine kada se Partizan u neverovatnom triler meču spasio ne samo poraza od IMT-a, već je golovima Nikolića i Natha sa penala u nadoknadi od 0:2 stigao do 3:2. Ta pobeda bila je nekako i ključna za seriju od 13 uzastzopnih pobeda u Mozzarft bet Superligi.

Danas bi crno-beli da izbegnu takav scenario, mada trener Igor Duljaj ima kadrovskih problema zbog suspenzija Nikole Anatića i Bibarsa Natha, ali postoji i jedan broj igrača kojima preti pauza zbog nagomilanih žitih kartona (Nikolić, Kanute, Jovanović).

U Humsku je poslednji stigao štoper Bojan Kovačević i bivši igrač Čukaričkog bi mogao da zaigra ako se oporavi od prehlade.

"Samo da prođe trening, da budem siguran, jer je virus prisutan i kod nas. Ukoliko Bojan bude zdrav, počeće utakmicu", objasnio je Dulja.

U prvoj utakmici na domaćem terenu, navijači bi mogli da vide i novajliju Goha.

"Mogu da ga očekuju u nekom periodu, zavisi da li od početka ili tokom durgog poluvremena. Njemu je najteže, jer period prilagođavanja duže traje u odnosu na fudbalere iz Evrope. Verujem da će uz pomoć saigrača brzo proći kroz aklimatizaciju", objasnio je trener Partizana.

Mladi tim IMT-a će još jednom imati veliku pozornicu da pokaže koliko talenta ima, mada je na startu proleća doživljen poraz bod TSC-a 2:0, a da su pritom igrom zaslužili više. Miloš Luković nije iskoristio penal na 0:0.

Mozzart bet Superliga, 21. kolo

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - IMT 16.15 (TV Arena 1 Premium)
Čukarički - Železničar 18.30 (TV Arena sport 3)

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 13.00 (TV Arena sport 1) 
Spartak - Mladost L. 15.00 (TV Arena sport 1) 
Radnički Niš - Javor 17.00 (TV Arena sport 6) 
TSC - Radnik 17.00 (TV Arena sport 1) 

Ponedeljak

Voždovac - Napredak 17.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport