Fudbal

Bavarci anulirali zaostatak iz Rima i eliminisali Lacio za četvrtfinale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

05/03/2024

-

23:06

Bavarci anulirali zaostatak iz Rima i eliminisali Lacio za četvrtfinale Lige šampiona
Heri Kejn - Copyright (Sven Hoppe/dpa via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Bajerna iz Minhena obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, posle pobede nad Lacijom u revanšu dvomeča, koji je večeras odigran na "Alijanc areni". Nemački velikan anulirao je gol zaostatka iz Rima i ubedljivom igrom pred svojim navijačima bezecovao mesto u završnici takmičenja, gde će ove sezone juriti sedmi trofej - 3:0 (2:0).

Prema prikazanoj igri, stiče se utisak da su Rimljani došli u Minhen da sačuvaju rezultat iz prvog meča. Delovalo su potpuno letargično večeras na obe strane terena. Naravno, delom je i zbog sjajne igre Bavaraca, koji su konstantno imali kontrolu lopte. A, kada se sve sabere, ovo je i potpuno realan rezultat. Štaviše, nemački tim mogao je da postigne i još koji pogodak - imao je čak 24 šuta ka golu rivala, ali se Lacio ipak "izvukao" sa malom razlikom.

Prvo poluvreme odigrano je u nešto slabijem ritmu sve do završnice istog. Pravo niotkuda Imobile je imao jednu dobru priliku u 36. minutu, kada je nakon odbitka, mogao glavom da zatrese mrežu Bavaraca. Da bi nakon tog trenutka, Bajern "prestao da taktizira". Igrači nemačkog tima krenuli su u potpunu ofanzivu i za svega nekoliko minuta, anulirali razliku iz Rima golovima Kejna i Milera - 2:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak utakmice nije mnogo toga promenio. Bajern je nastavio da dominira i pritiska poslednju liniju rivala, koji su se pošteno namučili u odbrani. Uz to, nije kao da su imali i nekih izglednih prilika u napadu. Osim Imobilea, gotovo su svi bili neprimetni, a u takvoj konstalaciji stvari, logično, bolje su se snašli fudbaleri minhenskog tima.

U 66. minutu, Kejn je postigao i drugi gol na utakmici i sa šestim pogotkom u sezoni, izvojio se na listi najboljih strelaca takmičenja. Do kraja utakmice su potom Miler i Sane imali još dve dobre prilike za Bajern, ali nije bilo promene rezultata. Na kraju, ubedljiva i zaslužena pobeda Bavaraca za 12 četvtfinale Lige šampiona u poslednjih 13 sezona.

Narednog protivnika u četvrtfinalu saznaće na žrebu, koji je zakazan za 15. mart. 

Liga šampiona, osmina finala

utorak

(prvi meč 0:1) Bajern - Lacio 3:0 (2:0)

/Kejn 38, 66, Miler 45/
(0:2) Sosijedad - PSŽ 21.00 (TV Arena 2 Premium)

sreda

(3:1) Mančester siti - Kopemhagen 21.00 (TV Atena 1 Premium)
(1:0) Real Madrid – Lajpcig 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Komentari (0)

Sport