Fudbal

Real neće da pusti francuske igrače za OI u Parizu: Mbapeu se ruši dečački san?

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2024

-

19:37

Real neće da pusti francuske igrače za OI u Parizu: Mbapeu se ruši dečački san?
Real neće da pusti francuske igrače za OI u Parizu: Mbapeu se ruši dečački san? - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid obavestio je Fudbalski Savez Francuske da neće pustiti Oreljana Čuamenija, Eduarda Kamavingu i Ferlana Mendija da igraju na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Madridski klub je prema pisanju "L ekipa", oficijalno upozorio FFF da nikome neće dozvoliti igranje na OI koji se održava od 26. jula do 11. avgusta jer nemaju obavezu da to učine, a pritom igrači bi propustili kompletan pripremni period i start sezone.

Ako je to učinio Real Madrid, trebalo bi očekivati da i ostali eminentni klubovi učine isto, tako da će fudbalske selekcije Francuske, SAD, Španije, Izraela, Ukrajine, Maroka, Egipta, Malija, Novog Zelanda, Paragvaja, Argentine, Dominikanske republike, kao i preostale četiri selekcije iz Azije biti verovatno uskraćene za najbolje igrače.

"L ekip" se posebno osvrnuo na Kilijana Mbapea koji bi trebalo od 1. jula da postane i oficijalno član Reala. Naime, jednom od najboljih fudbalera sveta dečački san je da igra na Olimpijskim igrama, ove godine je dva puta istakao da je srećan što mu se pruža prilika za to. Kako će ova odluka Reala uticati na njega, ostaje da se vidi, ali ako su Madriđani stavili rampu za Čuamenija, Kamavingu i Mendija, onda će gvozdena vrata za Mbapea, kome je neophodan taj pripremni period kako bi se uigrao sa ostatkom tima.

Međutim, Francuzi imaju izuzetan igrački potencijal u mladim igračima, pa treba verovati da će im "rampa" od Reala, a verovatno i ne samo od Madriđana, biti samo u minus u marketinškom smislu.

Komentari (0)

Sport