Fudbal

Milan i Jović moraju za sto: Srpski napadač bliži ostanku nego odlasku

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2024

-

15:11

Milan i Jović moraju za sto: Srpski napadač bliži ostanku nego odlasku
Milan i Jović moraju za sto: Srpski napadač bliži ostanku nego odlasku - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira, File

veličina teksta

Aa Aa

Razbirstrava se polako situacija u Milanu sa napadačima. Olivije Žiru se prema pisanju medija dogovorio da od leta zaduži oprenu Los Anđelesa i prikluči se prijatelju i saigraču iz Francuske Ugu Lorisu. Rafael Leao neće biti prodat jer se Portugalcu nigde ne ide i na red je stigao Luka Jović, jer Noa Okafor ima ugovor i kao i srpski napadač solidnu efikasnost s ogledom na minutažu (sedam golova za 801 minut).

Srpski reprezentativac i dalje je samo "bek-ap" opcija Stefana Piolija za Olivija Žirua, ali prilično efikasan jer postiže gol na svakih 123 minuta. Primera radi Žiru trese mreže na svakih 195 minuta. Jović je na ukuzno 25 mečeva, ali svega 979 minuta upisao osam golova i asistenciju što je pokrenulo priču unutar sportskog sektora oko novog ugovora.

Jović je letos naprečac postao višak u Fiorentini, Milan je reagovao na kraju prelaznog roka, potpisao ga na godinu plu godinu ako se ostvare bonusi. Teško će Jović ispuniti uslov sa minutažom oko automatskog produženja ugovora, ističu italijanski mediji, ali su oni došli do saznanja da će igračev menadžer Fali Ramadani uskoro sesti za sto sa upravom kako bi razgovarali o novom ugovoru.

Da li će do dogovora doći, ostaje da se vidi, mada Italijani veruju da će Srbin ostati u klubu jer je pitanje da li će se novi napadač, koji bude doveden umesto Žirua uklopiti u tim i Seriju A. Pominju se razna imena, kao prvo figurira Viktor Đokereš iz Sportinga, koga protežira Zlatan Ibrahimović.

Joviću je "legla" Serija A, deluje da bi i kao prvi napadač ispunio u Mlanu kvotu golova koje donosi Olivije Žiru.

Komentari (0)

Sport