Fudbal

Partizan izvukao "živu glavu" protiv Voždovca i nastavio trku za Crvenom zvezdom

Komentari

Autor: Euronews

03/04/2024

-

21:11

Partizan izvukao "živu glavu" protiv Voždovca i nastavio trku za Crvenom zvezdom
Partizan izvukao "živu glavu" protiv Voždovca i nastavio trku za Crvenom zvezdom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je nastavio tamo gde je stao protiv Spartaka, srušio Voždovac u ludom meču na njegovom "krovu" i sa 2:3 (0:1) u 28. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije zadržao korak sa Crvenom zvezdom, ostavši na četiri boda zaostatka. Prošavši na tom putu pravi rolerkoster, jer je išao od očaja do sjaja, pa natrag i na kraju upornom igrom našao izlaz iz tunela.

Prvo poluvreme bilo je jedna velika fudbalska uspavanka do finiša. Mladi tim domaćina nije se uplašio favorita, niti je "najzeleniji" trener u najvišem rangu takmičenja komandovao totalnu defanzivu, ali to nije nateralo golmana Aleksandra Jovanovića na bravure, čak ni na obične intervencije.

Prosto, nije bilo pravih šansi za "zmajeve", iz kontri, a tu jednu nesuđenu osujetio je Svetozar Marković. Tako što se ispružio koliko je dugačak i na vreme uklizao u bočno dodavanje Kolarevića, tj. sprečio Teodorovića da dođe do lopte i iz savršene pozicije verovatno šokira rivala iz Humske 1. 

Ni Andrija Katić nije imao posla, šta više "odmarao" je kao kolega među stativama. Zato što je "parni valjak" bio spor i nepovezan, s prevelikim razmakom između linija, problematičnim završnim pasom i bez iole ozbiljnijih pokušaja da se primakne rezultatskom cilju.

A,onda uzbuđenja.... Partizan je dao jedan, a mogao je i drugi pogodak. Crno-beli su poveli iz prve prave akcije. Imali su korner, u pravom karambolu ispred gola Voždovca prvo je izblokiran udarac Kovačevića, pa Filipovića, onda i Kalulua, da bi Samed Baždar prelepim udarcem matirao Katića (39. minut).

Mogao je Kalulu da duplira prednot, ali je promašio kolosalnu šansu i prizvao izjednačenje u ranoj fazi drugog dela meča. Iz penala. Skrivio ga je Ovusu, pošto je oborio Mihajla Neškovića, a za sve je kriv bio Severina, jer je pre toga napravio neverovatnu grešku u šesnaestercu. Oboreni igrač je vratio "zmajeve" u život, pošto je izveo dovoljno jak i precizan udarac. Jeste Jovanović bio blizu odbrane, ali je lopta ipak završila iza njegovih leđa. 

Tu, međutim, nije bio kraj "ludila", pošto se ni jedni ni drugi nisu hteli odreći pobede. Otvorena borba nastavljena je po istom scenariju - ekipa Igora Duljaja je otišla u plus, pa tim Nikole Mitića vratio rezultatsku ravnotežu. 

Strelac drugog pogotka za Partizan bio je Aleksandar Filipović, kom je to prvi takav potez od početka sezone. Bio je najviši u skoku posle centaršuta rezerviste Gajasa Zahida iz slobodnjaka i lopta je završila u mreži "zmajeva" (75).

Voždovac se vratio u velikom stilu, nedugo zatim (80), a čast da ga "oživi" imao je Džunior Flemings. Brz kao strela, napadač sa Jamajke je protutnjao kroz indolentnu odbranu rivala, dobio loptu u pravo vreme, da bi kod njegovog njegovog šuta lopta odskočila ispred Jovanovića i prevarila ga.

Ni tu nije bio kraj neverovatne utakmice. Voždovac je "bljuvao vatru", a onda doživeo da bude kažnjen za promašaje. Imao je na dlanu prvu prolećnu pobedu, ali ju je "prepustio" nepopustljivom favoritu. Nije Partizan odustajao i to mu se isplatilo u nadoknadi vremena.

Još jednom ove sezone, s tim što je sada šinjel junaka obukao Aranđel Stojković (90+2), Bila je to parabola iz punog trka, za TV špice, kako se to popularno kaže za posebno lepe golove. Golman Katić tu ništa nije mogao da učini. 

Komentari (0)

Sport