Fudbal

Istorijska pobeda Kolubare nad Čukaričkim, Vojvodina slavila protiv Voždovca

Komentari

Autor: Euronews

08/08/2021

-

21:28

Istorijska pobeda Kolubare nad Čukaričkim, Vojvodina slavila protiv Voždovca
Vojvodina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kolubara je ostvarila istorijsku, prvu pobedu u Linglong Superligi Srbije, kao domaćin, rezultatom 3:1, pobedila je Čukarički.

Iako su gosti poveli golom Đorđa Jovanovića u 24. minutu, usledio je preokret. Od 30. do 79. minuta ekipa Dejana “Švabe” Đurđevića je dala čak tri gola. Strelci su bili Uroš Đuranović (dva) i Bogdan Mladenović.

To je bilo dovoljno za prvi trijumf ove sezone, ali i u Superligi uopšte, pa će se ovaj duel dugo pamtiti. "Brđanima" Dušana Đorđevića ovo je prvi poraz u sezoni.

Posle remija sa Crvenom zvezdom i poraza od Partizana, Vojvodina je upisala prvu pobedu u novoj sezoni u Superligi. Ekipa Slavoljuba Đorđevića je na stadionu "Karađorđe" savladala Voždovac sa 2:0, golovima Veljka Simića u 23. i Mirka Topića u 37.

U 24. minutu, Mirko Topić je proigrao Vladu Novevskog na desnom boku, ovaj sačekao pravi trenutak da pošalje oštru loptu na drugu stativu, a tamo je sačekao Veljko Simić za 1:0. Iz neposredne blizine, ubacio je loptu pod prečku.

Samo 13 minuta kasnije, Novevski je ponovo asistirao, ovaj put iz kornera, a Topić glavom savladao golmana Miloja Prekovića za konačnih 2:0.

Ova pobeda bila je dobra uvertira uoči revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, sa LASK-om.

Komentari (0)

Sport