Fudbal

Vlahović i Kostić dobijaju novog trenera: Alegri je zvanično bivši

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2024

-

18:50

Vlahović i Kostić dobijaju novog trenera: Alegri je zvanično bivši
Vlahović i Kostić dobijaju novog trenera: Alegri je zvanično bivši - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia, File

veličina teksta

Aa Aa

Ono što je bilo najavljeno, obistinilo se sada - Masimilijano Alegri više nije trener Juventusa. Kako prenosi renomirani list "Gazzetta dello sport", posle finala Kupa Italije (koji je "stara dama" osvojila pobedom nad Atalantom rezultatom 1:0), sportskom direktoru kluba, Kristijanu Đuntoliju se nije dopalo ponašanje prekaljenog stratega, tako da je zajedno sa čelnicima kluba doneo odluku da se saradnja sa trofejnim stručnjakom okonča ranije. 

Poznato je i to da je sledeće ime Tijago Mota, kome se sprema pristojan ugovor, mada ne bogat kao onaj koji je imao dosadašnji trener. U pitanju je 3.5 miliona evra po sezoni (ukupno će ih biti dve, sa opcijom za jednu dodatnnu), što je mnogo bolje po finansijske knjige "stare dame" u odnosu na Alegrijevih devet miliona po sezoni. 

 

 

Podsećamo da je Alegri na pomenutom meču zaradio i  suspenziju od dve utakmice zbog rasprave sa sudijom, te da je potom napravio skandal preteći novinar, zbog čega svakako ne bi mogao da vodi ekipe na svom oproštaju. Biće zanimljivo ispratiti kako će se naš reprezentativac Dušan Vlahović snaći pod Motinom komandom, s obzirom da sa popularnim Maksom nije imao najsjajniju saradnju. Takođe, videćemo kako će se promena trenera odraziti na status drugog Srbina u Torinu, Filipa Kostića, koji ne dobija veliku minutažu. 

Masimilijano Alegri je osvojio 12 trofeja u Juventusu: pet Serije A, dva Super kupa i pet "Coppa Italia". Takođe, dva puta je ostajao kratkih rukava u finalu Lige šampiona sa "starom damom". Posle pet uspešnih godina u prvom mandatu, uspeo je da se domogne odličja, uprkos lošim okolnostima koje su okruživale klub (suđenja, menadžment, finansije). 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport