Fudbal

Kragujevčani možda ispustili Ligu Evrope u Beogradu: Partizan jedva izvukao remi

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2024

-

20:20

Kragujevčani možda ispustili Ligu Evrope u Beogradu: Partizan jedva izvukao remi
FK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Radničkim iz Kragujevca 2:2 (0:1) u poslednjem kolu Superlige Srbije. Ekipa Feđe Dudića time nije uspela da se i definitivno domogne četvrte pozicije koje vodi u kvalifikaciju za Ligu Evrope, pa će sudbina Kragujevčana na međunarodnoj sceni umnogome zavisiti od duela Vojvodine i Mladosti u Novom Sadu. 

Kada se sumira susret u Humskoj, Radnički je definitivno zaslužio tri boda. Gosti su tokom čitavog susreta diktirali tempo čemu svedoči veći posed i daleko bolji odnos šuteva ka golu (23:13). Međutim, za razliku od rivala, Partizan je uspeo da materijaluje svoje šanse. I to za svega sedam minuta u finišu utakmice golovima Trifunovića i Nikolića.

Radnički je tako ispustio priliku da osvoji ceo plen. Sada imaju 61 bod, tri više od Vojvodine, koja gradi put ka Ligi Evrope upravo u ovim trenucima, a ukoliko Novosađani savadaju Mladost iz Lučana pred svojim navijačima, preskočiće Radnički na četvrtom mestu zbog bolje gol razlike.

Strelci za Radnički bili su Vidosavljević (4`) i Aleksić (71`), dok su golove za Partizan postigli Nikolić (75`) i Trifunović (82`).

Prvo poluvreme počelo je uzbudljivo. Malobrojna publika na stadionu u "Humskoj" prvu priliku crno-belih videla je već u trećem minutu kada se Goh našao u "oči u oči" sa golmanom Radničkog, ali je Korejac slabo reagovao u tom trenutku.

Odmah nakon toga usledila je kazna na drugoj strani. Posle brze kontre Kragujevčana, Bevis je sa boka proigrao Vidosavljevića, a ovaj samo otvorio nogu sa peterca za veliko slavlje gostujućih navijača - 0:1.


U 11. minutu Vidosavljević je mogao da udvostruči prednost gostiju, crno-beli izgubili su posed na svojoj polovini, vezista Radničkog povukao je loptu, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali samo preko gola.

Od tog trenutka pa sve do polovine prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja. Uglavnom se igralo na sredini terena, uz nešto veću incijativu Kragujevčana. Da bi u 27. minutu Aleksić prekiuo monotoniju u Humskoj. Okušao je sreću sa  20-ak metara od gola Partizana, posle ubacivanja iz ugla, ali se Jovanović ovaj put dobro postavio.

Nedugo zatim, Radnički je imao još jednu dobru priliku. Posle greške odbrane Partizana, Bevis je povukao loptu, prošao po boku, šutirao iskosa, međutim direkno u golmana Partizana.

Crno-beli su nakon toga, koliko-toliko uspostavili ravnotežu i podigli stepen odbrane. U finišu poluvremena imali su i priliku za izjednačenje preko Jankovića, ali nije bilo promene rezultata.

Dolaskom drugog poluvremena, tako je gostujuća ekipa krenula u još jaču ofanzivu. Videlo se po igri Kragujevčana da nisu bili zadovoljni samo jednim golom i pravo je čudo kako još neka lopta nije završila u mreži Partizana početkom drugog dela igre.

Najpre je Aleksić imao veliku priliku, zatim je i Vidosavljević dva puta pripretio, a onda i Ćosić... Međutim, dobrim reakcijama Jovanovića, Partizan je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Crno-beli su se zatim malo oslobodili pritiska. U 54. minutu su i postigli gol preko Nikolića, ali je on ubrzo poništen zbog ofsajda. Baždar je poslao loptu u kazneni prostor nakon brze kontre, ali se drugi napadač Partizana našao u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon toga, navijači u Humskoj nadali su se da će se dinamika na terenu možda promeniti u korist crno-belih. Ali naprotiv. Želja gostujućeg tima da dođe do kvalifikacija drugog po jačini evropskog takmičenja postala je sve veća, pa smo mahom gledali sve učestalije napade Kragujevčana.

U šansama su se smenjivali Ivelja i Pecelj, Partizan se mučio da sačuva svoj gol, a onda je Aleksić nakon sjajnoj solo prodora najzad probio bedem crno-belih - 0:2.

Međutim, slavlje gostiju nije dugo trajalo, pošto je u 75. minutu, Nikolić iskoristio jednu od malobrojnih prilika Partizana za - 1:2. 

Gluščević je zatim imao lepu šansu za Radnički u 77. minutu, ali je bio neprecizan, da bi potom crno-beli još jednom kaznili promašaje rivala. Ovaj put preko Trifunovića - 2:2.

Ušlo se potom u period igre gde nije bilo previše prilika. Partizan je uhvatio predah. Radnički se povukao i sporadično napadao. U 87. minutu imali su gosti zatim odličnu šansu preko Aleksića, ali je njegov pokušaj završio preko gola. 

Kragujevčani su zatim krenuli u potpunu opsadu gola Partizana. Pokušavali su na sve načine da dođu do tri boda. Ristić je pretio, Aleksić takođe, međutim Jovanović je bio neverovatan na golu.

Partizan se kasnije oslobodio pritiska, čuvao loptu i na kraju nekako izvukao remi. Prema prikazanoj igri, može se reći i nezasluženo.

PLEJ-OF SUPERLIGE SRBIJE, 7. KOLO.

Četvrtak

TSC - Napredak 6:0 (2:0)
/Ćirković 6, 78, Stanić 42, 52, Pantović 59, Šoš 81/

Subota

Partizan - Radnički Kragujevac 2:2 (0:1)
/Nikolić 75, Trifunović 82 - Vidosavljević 4, Aleksić 71/
Crvena zvezda - Čukarički 19:00 (A1P)
Vojvodina - Mladost 19:00 (AS4)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport