Fudbal

Crvena zvezda trijumfom nad Čukaričkim proslavila sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2024

-

20:58

Crvena zvezda trijumfom nad Čukaričkim proslavila sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije
Crvena zvezda trijumfom nad Čukaričkim proslavila sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezdu su trijumfom nad Čukaričkim 4:1 (1:1) u poslednjem plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije proslavili sedmu uzastopnu šampionsku titulu i četvrtu uzastopnu duplu krnu.

Pre početka utakmice, Vladanu Milojeviću je uručena nagrada za 200 utakmica na klupi šampiona Srbije.

Iako je preko 25 hiljada navijača došlo do proslavi sedmu uzastopnu titulu, nije žurka lepo započela na stadionu "Rajko Mitić". Viktor Rogan je u 16. minutu doneo prednost gostima sa Banovog brda. Crveno-beli su nakon toga diktirali tempo igre i u 32. minutu preko Pitera Olajinke stigli do izjednačenja. Domaćin je pred kraj poluvremena i preokrenuo na 2:1, ali je pogodak Nasera Đige poništen zbog ofsajd pozicije.

Izabranici Vladana Milojevića su odlično započeli drugo poluvreme. Uroš Sremčević je već na startu imao priliku da donese vođstvo, ali je Lazar Kaličanin odbranio njegov pokušaj. Ipak, golman "brđana" nije mogao da zaustavi šut Olajinke u 55. minutu, te je Nigerijac doneo preokret Crvenoj zvezdi.

Sredinom drugog dela igre, Milojević je odlučio da izvadi iz igre Aleksandra Dragovića koji je dobio ovacije od navijača u poslednjoj utakmici u crveno-belom dresu.

Nakon toga je usledio period nešto bolje igre gostiju, ali je Omri Glazer upisao dve odlične intervencije. Kako Čukarički nije iskoristio prilike, stigla je kazna u vidu primljenog gola.

Gelor Kanga je uputio centaršut iz kornera, a nakon gužve u kaznenom prostoru, najsnalažljiviji je bio Naser Điga. Crvena zvezda je do kraja utakmica stigla i do ubedljivijeg trijumfa jer se u 90. minutu u strelce upisao Žan Filip Kraso. Reprezentativac Obale Slonovače je tako potvrdio pobedu domaćina i postavio je konačan rezultat na meču.

Komentari (0)

Sport