Fudbal

Dragan Stojković: Hteli smo da pobedimo, nema bure oko izjave Tadića

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2024

-

23:41

Dragan Stojković: Hteli smo da pobedimo, nema bure oko izjave Tadića
Dragan Stojković: Hteli smo da pobedimo, nema bure oko izjave Tadića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uprkos porazu selektor Dragan Stojković, istakao je da Srbija može da bude ponosna na igru reprezentacije.

Posebno je apostrofirao igru u drugom poluvremenu, kada su "orlovi" naterali Englesku da se brani. 

"Isfrustriranost postoji kada se izgubi. To nije bio plan.  Hteli smo pobedimo. Delovali smo moćno na terenu, nismo se uplašili osim u tih prvih 20 minuta igre. Svesno smo dali loptu Englezima, tada. Ono što me raduje izmene su kasije donele promenu. Naterali smo Engleze da se brane. Možemo da budemo ponosni na ono što smo prikazali. Šta da se radi nema čega da se stigidmo. Na sledećoj utakmici bićemo još bolji", rekao je Dragan Stojković.

Zašto nije igrao Dušan Tadić, da li je povreda u pitanj?

"Nije u pitanju povreda. Želeo  sam da ga poštedim. Zano sam kako će biti u drugom poluvremenu. Bio mi je potreban svež Tadić. Ta izmena je bila deo taktičkog plana".

Šta očekuijete od druge dve utakmice?

"Pokazali smo da možemo da odigramo hrabro. Pored jake Enlgeske pokazali smo da možemo da se nosimio i sa najvećim timovima. Nedostajao je samo gol, teško da možete da pobedite, ako ne pogodite mrežu rivala".

Jedno od iznenađenje selektora Dragana Stojkovića bio je Dušan Tadić koji je meč počeo sa klupe. Nakon utakmice, kapiten "orlova" je za RTS rekao kako smatra da je trebalo da počne meč od starta i da je najbolji igrač ekipe, ali da poštuje odluku trenera.

Na konferenciji za medije, Stojkovića su mediji upitali da prokomentariše izjavu Tadića.

"To nije dobro ako je to rekao. Bila je to moja odluka iz taktički razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama, ništa više. Radi se o taktici. Oko kapiten nema nikakve bure, taman posla. Možda je nekome to interesantno. On može da počne utakmicu, ali ovo je moja odluka i moje viđenje situacije. Ja sam na mestu na kom donosim odluke", zaključio je Stojković.

Komentari (0)

Sport