Fudbal

Mitrović i Tadić složni: Zaslužili smo nešto više iz ove utakmice

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2024

-

23:44

Mitrović i Tadić složni: Zaslužili smo nešto više iz ove utakmice
Mitrović i Tadić složni: Zaslužili smo nešto više iz ove utakmice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije su poraženi od Engleske 1:0 (1:0) u prvom kolu grupe C na Evropsko prvenstvu u Nemačkoj. Jedini pogodak na meču je postigao Džud Belingem u 13. minutu, a "orlovi" su zaigrali znatno bolje nakon primljenog gola.

"Džoker" Srbije je bio Dušan Tadić. Fudbaler Fenerbahčea je ušao u drugom poluvremenu sa klupe, imao nekoliko dobrih poteza, ali naš nacionalni tim ipak nije uspeo da stigne do boda.

"Definitivno mislim da su nam se Englezi nudili. Od početka, pa do kraja. Mislim da smo ih imali i malo je falilo. Ostaje velika žal. Trebalo je da osvojimo bod, ako ne i sva tri. Mislim da ne treba da kalkulišemo. Sledeća utakmica nam je jako bitna, kao i ova. Uvek gledaš da prikupiš što više bodova, tako i ovu utakmicu želiš da rešiš u svoju korist. Sve ćemo učiniti da dobijemo Sloveniju, a zatim i Dansku i da prođemo dalje", izjavio je kapiten Srbije za TV Arena sport nakon utakmice.

 

 

Aleksandar Mitrović je bio jedan od igrača koji su mogli da se upišu u strelce, a i sam je istakao da je Srbija dobro odigrala protiv jednog od favorita za titulu prvaka Evrope.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Pokazali smo zube. Kad smo primili gol odmah smo živnuli. U drugom poluvremenu smo izašli još bolje i hrabrije. Trebalo bi da budemo ponosni. Izostao je gol, mislim da smo zaslužili da uzmemo nešto iz ove utakmice. Idemo dalje, ova utakmica ništa ne menja. Oporavljamo se i pripremamo za Sloveniju i Dansku. Naravno da je ostalo energije. To nije upitno. Ekipa je spremni i fizički i mentalno, u punoj snazi dočekujemo te dve utakmice", izjavio je Mitrović.

Slično je razmišljao i defanzivac Srbije, Nikola Milenković.

"Ušli smo u utakmicu sa više respekta prema protivniku, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Ljuti smo zbog rezultata, ali možemo da budemo zadovoljni igrom. Okrećemo novi list, već gledamo u naredne dve utakmice", rekao je Milenković.

Komentari (0)

Sport