Fudbal

Filip Kostić zbog povrede završio Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

12:54

Filip Kostić zbog povrede završio Evropsko prvenstvo u Nemačkoj
Filip Kostić zbog povrede završio Evropsko prvenstvo u Nemačkoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić zbog povrede kolena neće igrati u preostalom delu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Kostić je povredio koleno pre dva dana na meču prvog kola grupe C EP protiv Engleske, posle duela sa Trent Aleksanderom-Arnoldom. Morao je da napusti teren u 42. minutu i odmah posle meča, koji su "orlovi" izgubili (0:1), selektor Dragan Stojković je istakao da je zabrinut i da povreda ne izgleda dobro jer se radi o ligamentu kolena.

Milan Vuković, portparol Saveza potvrdio je na pres konferenciji da je Kostić doživeo parcijalno kidanje lateralnog ligemanta levog kolena.

"Filip će ostati još dva dana sa nama, pogledati utakmicu protiv Slovenije a zatim će napustiti kamp selekcije. O povredi je odmah obavešten i njegov klub Juventus", istakao je Vuković.

Nažalost, magnetna rezonanca je pokazala da je oštećenje takvo da as Juventusa mora da propusti ostatak UEFA EURO, što će biti ozbiljan hendikep za selektora Dragana Stojkovića. Kostić je pored Vlašića iz Hrvatske drugi fudbaler koji zbog povrede već posle prvog kola mora da završi takmičenje.

Komentari (0)

Sport