Fudbal

Birmančević vodi Malme u Ligu šampiona: Benfika i Jang Bojs ponovo u eliti

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2021

-

22:47

Birmančević vodi Malme u Ligu šampiona: Benfika i Jang Bojs ponovo u eliti
Veljko Birmančević - Copyright AP Photo/Anton Uzunov

veličina teksta

Aa Aa

Novopečeni srpski reprezentativac Veljko Birmančević ponovo je bio strelac za Malme u plej-ofu Lige šampiona. Posle sjajnog gola u prvom meču u Švedskoj, Veljko je postigao još jedan fantastičan gol iz slobodnog udarca u 42. minutu, koji je bio dovoljan da njegov Malme izbegne produžetke i dramu u revanšu u Razgradu. 

Ludogorec je prethodno poveo u 10. minutu golom Nedjalkova, a konačnih 2:1 postavio je Sotoriu golom iz jedanaesterca u 60. minutu meča.

PSV je napadao veći deo meča sa Benfikom, ali je lisabonski sastav odolevao, uspeo da sačuva ''nulu'' i tako ponovo stigne do grupne faze Lige šampiona (0:0). Benfika je već od 32. minuta igrala sa 10 igrača, pošto je Verisimo za manje od pola sata zaradio dva žuta kartona.

Jang Bojs je i u revanšu savladao Ferencvaroš istovetnim rezultatom (3:2). Gosti su poveli već u četvrtom minutu golom Cesigera, izjednačio je Vingo u 18. minutu da bi Mae doveo prvaka Mađarske u vođstvo u 27. minutu. U nastavku totalni preokret: najpre Fasnaht poravnava rezultat u 56. minutu da bi u trećem minutu nadoknade vremena Mambimbi postavio konačnih 2:3. Ferencvaroš je od 64. minuta ostao sa igračem manje pošto je zbog dva žuta kartona isključen Laiduni.

Rezultati:

Ludogorec - Malme 2:1 (ukupno 2:3)

Ferencvaroš - Jang Bojs 2:3 (ukupno 4:6)

PSV - Benfika 0:0 (ukupno 1:2)

U sredu se igraju preostali revanši (21.00): Šahtjor - Monako (prvi meč: 0:1), Dinamo Zagreb - Šerif (0:3) i Brondbi - Salcburg (1:2).

Komentari (0)

Sport