Fudbal

Dejan Stanković pred revanš meč u Klužu: Nećemo braniti četiri gola prednosti

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2021

-

19:27

Dejan Stanković pred revanš meč u Klužu: Nećemo braniti četiri gola prednosti
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde na revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope u Kluž putuju sa ogromniom kapitalom iz prvog meča koji su rešili rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković  ne dozvoljava opuštanje i poziva na oprez.

"Kada igraš protiv ozbiljnog kluba sa bogatom istorijom kao što je Kluž, onda moraš foksurirano da uđeš u utakmicu. Imamo povoljan rezultat, ali mora da bude pravi pristup od prvog minuta, jer predstavljamo Zvezdu i ne želim neke nepredviđene scenarije. Ulazimo sa najjačim snagama u meč. Svakako je bolje doći sa 4:0, nego 0:0, ali to neće promeniti naš odnos prema utakmici. Ne smem da dozvolim igračima da se opuste", rekao je Stanković.

Osvrnuo se šef stručnog štaba crveno belih na prvi meč i ubedljivu pobedu.

"Kluž je odlična ekipa, i oni i mi našli u čudnoj situaciji posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni pod tim pritiskom, nisu uradili ono što su zamislili, ali moje poštovanje prema njima je ogromno. Dobra su ekipa, ali rezultat je plod nečega što smo mi zamislili i demonstrirali na terenu tokom svih 90 minuta. Odigrali smo dobru utakmicu, tako treba da izgleda naš tim. Ne mislim da je razlika u kvalitetu četiri gola u našu korist, ali pohvale mojim momcima ua odličnu partiju".

Dejan Stanković je svojevremeno igrao u Interu sa fudbalerom Kluža Denisom Alibekom, a nezaobilazno pitanje rumunskih medija bio je i komentar o njihovoj legendi Kristijanu Kivuu. 

"Alibeka znam iz Intera, bio je veliki talenat. Ušao je sa klupe u Beogradu i pokazao koliko je dobar igrač. Što se Kivua tiče, on ima ogroman potencijal kao trener. Deca su mi prošla omladinsku školu Intera, znam kako se radi, sve je to fenomenalno".

Pred revanš protiv Kluža crveno-beli imaju kadrovskih problema zbog povreda.

"Falko ima rupturu mišića, sve smo probali, ali ne ide. Slično je i sa Degenekom, uradili smo sve što je moguće. Videćemo, igraće ukoliko bude mogao. Dragović takođe ima malu rupturu mišića. Ostali su spremni. Nema razloga za kalkulacije, mi na evropskim utakmicama treba da izgledamo fenomenalno, tako da rotiranja neće biti, jedino ako nas stanje naših igrača primora".

U mentalitetu našeg trenera Dejana Stankovića nije da se brani stečena prednost ili razmišlja o porazu.

"Spremili smo utakmicu tako da idemo na pozitivan rezultat, a to je nešto što ne bi uticalo na mentalitet mojih igrača. Ne želimo da budemo podređeni i da se branimo, ali ako budemo morali, radićemo to organizovano. Ipak, nije mi startu takvo razmišljanje. Uradiću sve da igrači budu maksimalno koncentrisani. Ne mogu da ih lažem i kažem da je 0:0 ili 0:1 bila prva utakmica, ali treba da budemo iskusni, pametni i direktni. Nema opuštanja, postaraću se da toga ne bude, a ipak ako dođe do toga - reagovaću. Želimo da budemo organizovani i požrtvovani. Talenat dolazi posle toga i on ne sme da bude na prvom mestu. Želimo konkretnost kao u Beogradu", podvukao je Stanković.

Komentari (0)

Sport