Fudbal

Partizan je u Ligi konferencija: Crno-beli savladali Santa Klaru

Komentari

Autor: Euronews

26/08/2021

-

22:58 >> 22:59

Partizan je u Ligi konferencija: Crno-beli savladali Santa Klaru
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija, savladavši ekipu Santa Klare ukupnim skorom 3:2.

Prvi meč pripao je portugalskom timu koji je slavio sa 2:1 na svom stadionu, dok je u drugom ekipa Aleksandra Stanojevića u Beogradu pobedila 2:0, golovima Rikarda Gomeša i Siniše Saničanina.

Partizan je poveo preko Gomeša, kada se Sejduba Suma ubacio iz drugog plana i krenuo na loptu do koje je delovalo da ne može da dođe. Ipak, spetljao se defanzivac Santa Klare i sapleo Sumu, a sudija odmah pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Rikardo i rutinski zatresao mrežu za 1.0.

Drugi pogodak postigao je defanzivac Bosne i Hercegovine, Siniša Saničanin. Igrao se 27 minut kada je štoper crno-belih ispratio grešku golmana Santa Klare i zatresao mrežu. Miloš Jojić je ubacio loptu iz kornera, a Marko Roća loše procenio let i dao priliku Saničaninu da bez mnogo muke postigne pogodak.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Partizan je uprkos vođstvu bio ekipa sa većom inicijativom i konstantnim napadima na protivnički gol.

Protivnike u svojim grupama, Partizan i Crvena zvezda, koja se kvalifikovala u Ligu Evrope, će saznati sutra na žrebu koji je zakazan u 12 časova.

Sastavi:

Partizan (4-2-1-3): Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Jojić (od 86. Šćekić), Zdjelar- Suma (od 29. Natho) - Marković (od 74. Holender), Jović (od 74. Pantić), Rikardo

Santa Klara (4-2-1-3): Pereira - Ramos, Alfonso, Vilanueva, Mansur - Morita (od 85 Koreira), Karvaljo (od 67. Košta) - Linkoln - Patrik, Alano (od 67. Rikardinjo), Buldini (od 59. Krisan)

 

Komentari (0)

Sport