Fudbal

Menig zadužio devetku u Humskoj: Partizan je moja velika šansa

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2021

-

13:41

Menig zadužio devetku u Humskoj: Partizan je moja velika šansa
Kvinsi Menig, novi napadač Partizana - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Kvinsi Menig stigao je juče u Beograd, posle obavljenih lekarskih pregleda parafirao je danas ugovor sa crno-belima na tri sezone. Ofanzivac Tventea koji uglavnom igra po levom krilu, ali i u špicu napada, zaokružio je roster crno-belih za ovu sezonu i posebno takmičenje u Ligi konferencije gde naš predstavnik ima zavidne ambicije.

"Srećan sam što sam ovde, posle jednog dugog putovanja preko mesec dana. Znate da se dugo pregovaralo i drago mi je da sam ovde. Bio sam dve godine u Tventeu, dali su mi mnogo i sada sam spreman za novi iskorak u karijeri. Partizan mi daje šansu da se potvrdim, ja sam spreman da dam sve od sebe. Videćemo šta će se dogoditi u budućnosti", rekao je Kvinsi Menig na predstavljanju u Humskoj.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev je istakao da je Kvinsi Menig još pre mesec i po dana menadžeru Draženu Podunavcu rekao da želi u Partizan, ali da se upornost dve strane isplatila. Sam napadač objasnio je zašto među nekoliko ponuda insistirao baš na transfer u Humsku.

"Bio sam u Ajaksu od 12. godine. San je bio da igram za Ajaks, najveći klub u Holandiji. Ja sam iz Amsterdama, živeo sam u blizini stadiona. Ostvario sam san, debitovao sam sa 19 godina, odigrao sam pet mečeva, postigao sam gol, ali sam bio nestrpljiv. Želeo sam da igram više, zato sam išao na pozajmice. Partizan je veliki klub, ove sezone je nepobediv, veoma je efikasan, postigao je 22 gola, primio samo jedan. Smatram da u Ligi konferencije imamo grupu koju možemo da prođe. Zato mi je Partizan delovao najbolje. Posle razgovora sa direktorom i trenerom osećao sam da treba da izaberem Partizan".

Zna kakve su obaveze Partizana ove sezone, a od Rišaira Živkovića je čuo sve najbolje o Srbiji, Beogradu, ali i o rivalitetu sa Crvenom zvezdom, koju je baš on nedavno pojačao.

"Znam da je Partizan veliki klub, ali da na kilometar razdaljine postoji još jedan. Znam da su Holanđani već igrali u Srbiji, ali svi za Zvezdu. Pričao sam sa Živkovićem pre nekoliko dana, bili smo u istom hotelu. Znamo se iz Holandije, bili smo deo Ajaksa i pre dolaska od njega sam dobio sve potrebne informacije. Govorio mi je lepo o Srbiji, gradu, rekao da ne brinem". 

Njegovoj porodici, majci, bratu i devojci se svideo Beograd a u Humskoj je zadužio "devetku".

"Želeo sam broj 11, ali sam u mlađim kategorijama Ajaksa igrao na mestu centralnog napadača i nosio "devetku". Tako da ću i u Partizanu nositi ovaj broj", zaključio je novi napadač Partizana.

Komentari (0)

Sport