Fudbal

Kapiten Tadić poziva navijače: Dođite sutra, uživaćete u dobroj igri

Komentari

Autor: Euronews

03/09/2021

-

15:23

Kapiten Tadić poziva navijače: Dođite sutra, uživaćete u dobroj igri
Dušan Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Tadić je odmorio malo, odgledao je u Budimpešti meč protiv Katara i spreman je da sutra predvodi selekciju Srbije, svi se nadaju do pobede, protiv Luksemburga (18.00) u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. Sastav A grupe umnogome podseća na onaj iz prethodnih kvalifikacija, ne krije Tadić, sa bitnom razlikom da je umesto Austrije glavni favorit u borbi za prvo mesto Portugalija.

"Podseća me cela ova situacija na onu iz prethodnih kvalifikacija. I tada smo dobro krenuli, atmosfera je bila dobra i nagoveštavala je uspešne kvalifikacije. Tada nismo imali Portugalce. Bitno je da se mi usredsredimo na naše kvalitete i da verujemo da možemo do cilja. Vera u sebe je najvažnija", naglasio je Tadić na onlajn obraćanju medijima.

Pozivao je kapiten "orlova" navijače na utakmicu i prethodnih dana. Ipak, ne usuđuje se da prognozira posetu.

"Nije realno da pričamo o broju posetilaca, nadam se da će navijači doći da nas podrže. Pozivam ih da dođu i uživaju, a mi ćemo se potruditi da im prikažemo dobru igru".

Ofanzivna igra Srbije koju je od dolaska implementirao selektor Stojković odgovora igračima, uverava Tadić. A, i daje rezultate.

"Od prvog dana nam Mister to pokazuje i uverava nas da je to pravac u kome mi možemo da profitiramo. Trudimo se da uradimo sve što se od nas traži. U ekipi se oseća ta nova energija koju nam je Mister doneo, vraća se kult reprezentacije i sve ide u najboljem redu. Samo da tako nastavimo".

Prema prognozama Srbija i Portugalija bi trebalo u Lisabonu da odlučuju o prvaku grupe.

"Moguće je da i mi i oni pobedimo sve do tog poslednjeg meča, ali mora se ići utakmica po utakmica. Videli ste kako je Portugal pobedio u 96. minutu. Nije lako osvajati bodove. Mi smo konentrisani samo na sebe", rekao je Tadić.

Komentari (0)

Sport