Fudbal

Španija na EURO bez kapitena: Luis Enrike se odrekao Ramosa

Komentari

Autor: mondo

24/05/2021

-

18:02 >> 18:19

Španija na EURO bez kapitena: Luis Enrike se odrekao Ramosa
Serhio Ramos u dresu reprezentacije Španije - Copyright profimedia/Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Na Evropskom prvenstvu u timu Španije neće biti legendarnog kapitena Real Madrida, Serhija Ramosa. Selektor Luis Enrike precrtao je sa spiska rekordera po broju utakmica za nacionalni tim (180 nastupa) i igrača koji je kao kapiten podigao pehar svetskog i evropskog prvaka.

Takvu odluku obrazložio je slabom formom iskusnog štopera u poslednjih nekoliko meseci. Ramos je zbog povrede propustio veliki broj utakmica u dresu Real Madrida ove sezone, a nakon izgubljene titule u Primeri od Atletiko Madrida, njegovih usluga odrekao se i selektor Luis Enrike, tako da u timu Španije na Euru 2020 neće biti nijednog fudbalera iz “kraljevskog kluba”.

Na Evropskom prvenstvu koje počinje 11, juna Španija je u grupi sa Švedskom, Poljskom i Slovačkom, a na spisku Luisa Enrikea su: Unai Simon, David de Hea, Robert Sančez (golmani), Đordi Alba, Erik Garsija, Emerik Laport, Dijego Ljorente, Hose Gaja, Pau Tores, Sezar Aspilikueta i Markos Ljorente (odbrana), Koke, Pedri, Fabijan Ruiz, Serhio Buskets, Tijago, Rodri (vezni red), Feran Tores, Morata, Olmo, Ojarzabal, Moreno, Adama Traore i Pablo Sarabija (napad).

Komentari (0)

Sport