Fudbal

Državni udar u Gvineji: Otkazan meč sa Marokom, Suma na bezbednom

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

22:07

Državni udar u Gvineji: Otkazan meč sa Marokom, Suma na bezbednom
Državni udar u Gvineji: Otkazan meč sa Marokom, Suma na bezbednom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine između Gvineje i Maroka, koji je trebao da se igra u ponedeljak odložen je zbog velikih nereda u Gvineji.

Naime, vođa demonstranata pukovnik Mamadi Dumbuja izvršio je državni udar, svrgnuo trenutnu vlast i preuzeo državu, što je bilo povod za velike nerede na ulicama.

"Meč je otkazan. Možda će se igrati u Maroku, ali to još uvek ne znamo. Čujem metke u hotelu tokom celog dana. Čekamo da nam daju zeleno svetlo da odemo odavde. Za sada smo zaglavljeni", rekao je selektor Maroka Vahid Halilhodžić za "L'Ekip".

Vezni igrač Partizana Sejduba Suma nalazi se sa ostalim reprezentativcima Gvineje u hotelu. Kako su nam iz Partizana saopštili on je dobro, ali za sada se ne zna kada će moći da se vrati u Beograd jer je avio saobraćaj obustavljen. Treba reći da je Suma zaigrao za svoju selekciju pre nekoliko dana, ali da je obnovio povredu i da ga čeka nešto duža pauza.  

FIFA je potvrdila da se meč neće odigrati u ponedeljak i da će više informacija oko odigravanja utakmice biti poznato uskoro.

Komentari (0)

Sport