Fudbal

Preokret u derbiju Serije A: Napoli kaznio greške Juventusa za treću pobedu

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2021

-

20:49

Preokret u derbiju Serije A: Napoli kaznio greške Juventusa za treću pobedu
Kalidu Kulibali - Copyright Tanjug/(Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 3. kola Serije A, Napoli je savladao Juventus rezultatom 2:1 (0:1). Napolitanci na startu imaju maksimalan učinak i lideri su na tabeli, dok ekipa iz Torina ima samo bod i nalazi se u "donjem domu".  

Gosti su na poluvremenu imali vođstvo od 1:0 pogotkom Alavara Morate u 10. minutu, ali su ih greške u odbrani u nastavku odvele u poraz.  
U 57. minutu Insinje je šutirao, golman Juventusa Šćešni je slabo intevenisao, ispustio je loptu, a Mateo Politano dobro reagovao i poslao je u mrežu za 1:1.

Još čudnija je bila reakcija poslednje linije Juventusa u 85. minutu. Posle kornera sa leve strane, napadač "stare dame" Mois Kin je sa peterca šutirao glavom na svoj gol. Šćešni je na kratko sprečio pogodak, ali je štoper domaćina Kalidu Kulibali bio najbliži lopti, iz neposredne blizine sproveo je u mrežu za konačnih 2:1.

Rezultati i strelci odigranih utakmica 3. kola: Empoli - Venecija 1:2 ( Bajrami u 89, penal - Henri u 13. i Okereke u 68), Napoli - Juventus 2:1 (Politano u 57. i Kulibali u 85 - Morata u 10). 

Komentari (0)

Sport