Fudbal

Ronaldo sumirao sezonu na izmaku: Najbolji sam gde god da igram

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2021

-

09:53

Ronaldo sumirao sezonu na izmaku: Najbolji sam gde god da igram
Ronaldo sumirao sezonu na izmaku: Najbolji sam gde god da igram - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nije Kristijano Ronaldo uspeo da se domogne finala Lige šampiona sa Juventusom, nije čak uspeo ni da osvoji titulu u Italiji, ali slavni Portugalac ponovo iza sebe ima fantastičnu sezonu na ličnom planu.

Upravo tome je bila tema pisma koje je najbolji prvotimac torinskog kluba objavio na društvenim mrežama i u kojem je sumirao tek završenu sezonu.

"Život i karijera svakog vrhunskog igrača čine usponi i padovi. Iz godine u godinu suočavamo se sa fantastičnim timovima, sa izvanrednim igračima i ambicioznim ciljevima, tako da uvek moramo da damo sve od sebe da se održimo na vrhunskom nivou. Ove godine nismo uspeli da osvojimo Seriju A, čestitam Interu zasluženu titulu. Međutim, moram da cenim sve što sam postigao ove sezone u Juventus, kako u kolektivnom tako i u pojedinačnom smislu. Super kup Italije, Kup Italije i trofej najboljeg strelca Serije A čine me srećnim, posebno zbog poteškoća koje sa sobom nose, u zemlji u kojoj nije lako pobeđivati", naveo je Ronaldo i dodao:

 

 

"Postigao sam cilj koji sam sebi postavio od prvog dana kad sam stigao u Italiju: da osvojim prvenstvo, kup i Super kup, ali i da budem najbolji igrač i najbolji strelac u ovoj velikoj fudbalskoj zemlji punoj izvanrednih igrača i velikih klubova. Već sam rekao da ne jurim rekorde, nego rekordi jure mene. Za one koji ne razumeju na šta mislim, vrlo je jednostavno: fudbal je kolektivna igra, ali kroz individualna dostignuća pomažemo našim timovima da postignu svoje ciljeve. Uvek se traži sve više i više na terenu, radeći sve više i van terena...

Portugalac se potom dotakao činjenice da je u sve tri najjače evropske lige u kojiam je igrao bio najbolji igrač

"Ponosan sam na činjenicu da sam bio šampion u Engleskoj, Španiji i Italiji, pobednik Kupa u Engleskoj, Španiji i Italiji, pobednik Superkupa u Engleskoj, Španiji i Italiji, najbolji igrač u Engleskoj, Španiji i Italiji, najbolji strelac u Engleskoj, Španiji i Italiji, više od 100 postignutih golova u Engleskoj, Španiji i Italiji. Ništa se ne može uporediti sa osećajem da znam da sam ostavio pečat u zemljama u kojima sam igrao i da sam obradovao navijače klubova koje sam predstavljao. Za to radim, to me pokreće i za tim ću uvek juriti do poslednjeg dana", naveo je Ronaldo.

Komentari (0)

Sport