Fudbal

Dva gola Aleksandra Pešića za Karagumruk: Srpski napadač na čelu liste strelaca turskog šampionata

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2021

-

21:48

Dva gola Aleksandra Pešića za Karagumruk: Srpski napadač na čelu liste strelaca turskog šampionata
Aleksandar Pešić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski napadač Aleksandar Pešić izbio je na čelo liste strelaca turskog šampionata, nakon što je postigao dva pogotka za Karagumruk u pobedi na gostovanju Malatijasporu - 3:4 (3:2).

Malatija je povela u 18. minutu golom Teteja da bi samo šest minuta kasnije Eksihelač povisio rezultat na 2:0. Gosti su se brzo trgli i smanjili zaostatak u 30. minutu fenomenalnim golom Bertolaćija. Deset minuta kasnije Šuar je povisio na 3:1 a zatim na scenu stupa Pešić.

Prvo je u 44. minutu smanjio na 3:2 pošto je sjajno iskoristio centaršut sa leve strane, da bi u 76. minutu poravnao rezultat. Između dva gola srpskog napadača, domaći su ostali sa igračem manje pošto je Nšimirimana za samo šest minuta zaradio dva žuta kartona.

Konačan rezultat postavio je Bertolaći svojim drugim golom na meču u 88. minutu. Karagumruku je ovo treći trijumf u prvenstvu i trenutno je na trećem mestu sa 10 bodova.

Pešić je postigao pet golova u ovoj sezoni i na listi strelaca pretekao je Nigerijca iz Trabzonspora Nvakaemea koji ima gol manje. 

Komentari (0)

Sport