Fudbal

Zvezda osvojila duplu krunu: Pobedila u finalu Kupa posle izvođenja penala - 4:3

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2021

-

21:03 >> 00:31

Zvezda osvojila duplu krunu: Pobedila u finalu Kupa posle izvođenja penala - 4:3
Zvezda osvojila duplu krunu: Pobedila u finalu Kupa posle izvođenja penala - 4:3 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je osvajač nacionalnog kupa, budući da je u finalu savladali ekipu Partizana rezultatom 4:3 i to nakon boljeg izvođenja penala.

Regularni tok susreta završen je rezultatom 0:0, a junak crveno-belih u penal završnici bio je golman Milan Borjan koji je zaustavio dva šuta fudbalera Partizana. najpre iskusnom Milošu Jojiću, a potom i mladom Nikoli Štuliću.

Oba tima su imala po nekoliko izglednih šansi tokom 120 minuta igre, ali napadači nisu bili toliko raspoloženi, pa je odluka o pobedniku kupa morala da bude donesena nakon penal ruleta.

Taj deo susreta bio je i najzanimljiviji, ne samo zbog činjenice da je nakon njega Zvezda uspela da osvoji prvu duplu krunu pole 14 godina pauze, već i zbog ružnih scena viđenih nakon uspešno izvedenog jedanaesterca Nikole Krstovića.

Naime, mladi fudbaler Crvene zvezde se uneo u lice golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću, koji ga je odgurnuo u glavu i potom je nastala velika gužva u kojoj je najratoborniji bio defanzivac gostiju iz Humske Bojan Ostojić.


U tom guranju i jurcanju po kaznenom prostoru žuti karton je dobio čuvar mreže crno-belih, koji je već imao javnu opomenu, ali je on nastavio da brani, budući da se kartoni dobijeni tokom igre i oni “zarađeni“ u penal završnici ne zbrajaju.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić – Sanogo, Ben (od 100. Krstović), Ivanić (od 90: Degenek), Kanga (66. Nikolić), Katai (od 72. Srnić) – Falčineli (od 90: Vukanović).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković (46. Ostojić), Vujačić, Urošević (od 111. Živković) – Zdjelar (od 106. Stevanović), Šćekić – L. Marković (od 72. Lutovac), Jojić, Jović (od 72. Natho) – Holender ((od 87. Štulić).

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport