Fudbal

Tužna priča nekadašnje zvezde: Ima 29 godina, 34 meča za Englesku a niko ga neće

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2021

-

21:00 >> 21:05

Tužna priča nekadašnje zvezde: Ima 29 godina, 34 meča za Englesku a niko ga neće
Džek Vilšir - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Džek Vilšir je 34 puta igrao za selekciju Engleske, osam godina je igrao u Arsenalu, matičnom klubu, a danas sa 29 godina - nema klub! Frustracija veoma dobrog veznog igrača koji je ne tako davno igrao na beogradskoj "Marakani" protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope, doživela je vrhunac u italijanskom Komu 1907 jer ne može da igra zato što više njegova Velika Britanija nije u Evropskoj Uniji. Mesta za njega nema, pa je i dalje bez posla.

Povrede su uništile Vilšira tokom karijere, pogotovo od kako je za 20 miliona evra prešao 2018. godine iz Arsenala u Vest Hem, pa u Bornmut. Od prvog jula ove godine nema klub.

"Mislim da je stvorena pogrešna slika o meni i povredama iz prošlosti. Mnogi sa kojima sam kontaktirao kažu "on je dobar igrač, ali će se povrediti. Nisam imao u poslednje vreme ozbiljnijih povreda. U Bornmutu sam mogao da igram svaki meč prošle sezone, ali nisam dobijao priliku. Kažu da sam lenj? Dajte mi priliku, dozvolite da pokažem da sam u formi", kaže Vilšir.

Kaže Džek da je cela situacija veoma frustrirajuća, pogotovo mu je teško da je objasni 10-godišnjem sinu.

 

"Moj sin je "lud" za fudbalom, razume ga i teško mu je objasniti situaciju. Uvek me pita da li sam konačno našao klub i da li me neko voli, a jha odgovaram - ne. To je sve što mu mogu reći, moram da budem iskren sa njim".

Supruga za sada ima razumevanja, čak mu je i rekla da stavi tačku na karijeru i pokupa da radi nešto drugo. Međutim, novi trener Arsenala, nekadašnji saigrač Mikel Arteta dozvolio mu je da ponovo trenira u matičnom klubu.

"Ne bih govorio o mogućem povratku u Arsenal. Hvala za priliku da se osećam kao fudbaler", istakao je Vilšir.

Nedavno je Arsen Venger sebi zamerio da snosi deo krivice za Vilširove povrede jer ga nije dovoljno zaštitio u mladosti. Međutim, Džekova sudbina je trenutno takva, sa 141 utakmicom u Premijer ligi, 34 u selekciji Engleske i sa samo 29 godina je - nezaposlen. Nada se da neće dugo i da će već u januaru naći klub gde će nastaviti tamo gde je stao.

Komentari (0)

Sport