Fudbal

Srpski napadač blista u Seriji A: Vlahović doneo pobedu Fjorentini

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2021

-

17:33

Srpski napadač blista u Seriji A: Vlahović doneo pobedu Fjorentini
Dušan Vlahović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Fjoprentine savladali su u 6. kolu Serije A kod kuće Udineze rezultatom 1:0, a pobednika je odlučio srpski napadač Dušan Vlahović.

U 16. minutu Vlahović je glavom spustio loptu, posle čega je došlo do duela Valasa i Bonaventure i VAR je presudio da je penal. Srpski napadač je realizovao najstrožu kaznu i postavio konačan rezultat.  

U timu "ljubičastih" od srpskih fudbalera među starterima bio je štoper Nikola Milenković. Šansu u nastavku dobili su Matija Nastasić i Aleksa Terzić. Fjorentina je sada na petoj poziciji na tabeli, Vlahović je postigao četvrti pogodak u sezoni, dok Udineze nastavlja da posrće, zabeležio je treći poraz u nizu.

Bolonja koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović, poražena je na gostovanju Empoliju rezultatom 4:2. Gosti su bili malerozni na početku, već u prvopm minutui Bonifaći je zatresao svoju mrežu, a do kraja odbrana Bolonje nije bila na visini zadatka, još tri puta je matirana.  

Drugu vezanu pobedu, istovetnim rezultatom od 3:2, ostvario je Juventus. U sredu je savlado Speciju u gostima, a u istom ritmu je nastavio protiv Sampdorije kod kuće. Paulo Diabla načeo je mrežu gostiju ali se sredinom prvog poluvremena povredio i pokvario slavlje zbog osvojena tri boda. 

Rezultati 6. kola: Juventus - Sampdorija 3:2 (Dibala u 10, Bonuči u 43 penal, Lokateli u 57 - Jošida u 44, Kandreva u 83), Empoli - Bolonja 4:2 (Bonifaci  u prvom, autogol, Pinamonti u 32, Bajrami u 53, Riči u 50 - Berou u 11, Arnautović u 77), Sasuolo - Salernitana 1:0 (Berardi u 54), Udineze - Fjorentina 0:1 (Vlahović u 16 penal).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

       

Komentari (0)

Sport