Fudbal

Senzacija u Madridu: Šerif slavio protiv Reala

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2021

-

23:00

Senzacija u Madridu: Šerif slavio protiv Reala
AP Photo/Jose Breton - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri moldavskog Šerifa pobedili su Real Madrid na ''Santjago Bernabeu'' sa 2:1 u okviru drugog kola Lige šampiona i tako napravilu jednu od najvećih senzaciju u fudbalskom svetu.

Vodeći pogodak postigao je Jasurbek Jakšibaev u 25. minutu na asistenciju Kristijana, što je potpuno šokiralo tim koji vodi Karlo Anćeloti. Do poluvremena domaćin nije uspeo da izjednači. Ipak, francuski napadač, Karim Benzema je u 65. minutu bio precizan sa 11 metara i tako doneo izjednačenje svom timu.

 

 

Ipak, na momenat odluke čekalo se do 89. minuta, kada je Sebastijan Til postigao pobedonosni pogodak za Šerif na asistenciju Adame Traorea. Lopta se odbila na nekih 16 metara od gola Tiba Kurtoe, gde ju je čekao Til, namestio se i fantastičnim volej udarcem poslao loptu u mrežu Madriđana.

Šerif je trenutno prvi u grupi D, s obzirom na to da je u prvom kolu savladao Šahtjor sa 2:0, pa sada ima šest osvojenih bodova i gol razliku 4:1 iz dva odgirana meča.

Da podsetimo, moldavski klub je u grupnu fazu Ligu šampiona došao tako što je prvo eliminisao Crvenu zvezdu, a kasnije i zagrebački Dinamo.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport