Fudbal

Zvanično: Dragović tri godine u Crvenoj zvezdi

Komentari

Autor: FK Crvena zvezda

26/05/2021

-

13:43

Zvanično: Dragović tri godine u Crvenoj zvezdi
Zvanično: Dragović tri godine u Crvenoj zvezdi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Dragović (30) prvo je pojačanje Crvene zvezde. Reprezentativac Austrije obavio je lekarske preglede, ispratio "večiti derbi" u finalu Kupa Srbije, a danas je i zvanično potpisao trogodišnji ugovor, zaduživši crveno-beli dres sa brojem 15.


"Oduvek mi je bio san da igram u Crvenoj zvezdi, a sada se to i desilo. Uzbuđen sam Zvezda mi je omiljeni klub i jedva sam čekao da potpišem ugovor, izađem na teren i treniram sa ekipom. Pričao sam sa kapitenom Milanom Borjanom, Milošem Degenekom i bivšim kapitenom Vujadinom Savićem. Rekli su mi sve najlepše o Crvenoj zvezdi, da je predivan osećaj igrati pred punom "Marakanom". Nadam se da ću to doživeti i ispuniti svoj san, da pred prepunim tribinama savladam večitog rivala", rekao je Dragović.



Pouzdani štoper ponikao je u Austriji iz Beča, gde je i debitovao u seniorskoj konkurenciji. U bogatoj karijeri, bio je član Bazela, Dinama iz Kijeva, a poslednjih pet sezona proveo je u Bajeru iz Leverkuzena (jednu sezonu bio je pozajmljen Lesteru). Ljubav prema Crvenoj zvezdi se rodila još dok je bio dečak. 

"Deda me je kao malog vodio na "Marakanu", gledao sam derbije, odrastao sa tim, on je sada najsrećniji i njemu je najlepše.Dugo pratim Zvezdu,poslednje četiri godine konstanto igra u Evropi. Još jedan razlog dolaska je što je šef stručnog štaba Dejan Stanković potpisao novi ugovor. Velika trenerska karijera je pred njim. Jedva čekam da učim od njega. Pokušaću što pre da se uklopim u ekipu".



Po dolasku u Crvenu zvezdu, Dragović je govorio i o ambicijama. 

"Želimo da uđemo u Ligu šampiona. Moram da idemo korak po korak, tako sam naučio u Austriji i Nemačkoj. Mislim da je najbitnije da se koncentrišemo na svaku utakmicu, pa ćemo videti na kraju gde ćemo stići. Nadam se da će moje iskustvo da pomogne ekipi, ali najbitnije je da funkcionišemo kao tim i borimo se za Crvenu zvezdu. Očekujem da će biti publike u novoj sezoni i da će nam navijači pružiti podršku sa tribina, to je najlepši osećaj za fubalera", podvukao je Dragović u izjavi za sajt Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport