Fudbal

Lige Evrope: Moskovljani slavili u Napulju, PSV se raspucao u Gracu

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2021

-

20:45

Lige Evrope: Moskovljani slavili u Napulju, PSV se raspucao u Gracu
Napoli - Spartak - Copyright Tanjug/(Alessandro Garofalo/ LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

U 2. kolu Lige Evrope u Grupi C Napoli je kao domaćin prekinuo uspešni niz od šest pobeda u Serije A i doživeo poraz od moskovskog Spartaka 2:3 (1:0).

Domaćin je poveo već u prvim sekundama meča, Elmas je doneo vođstvo šutem iz blizine, ali je posle pola sata problem napravio Mario Rui koji je dobio crveni karton, nakon VAR intervencije.   
sa igračem manje, Napoli je nastavio da napada, u 35. minutu odlična akcija Andrea Petanja, pripremio je šansu Politanu koji je izblokiran a onadje lopta došla Zjelinskom u još boljoj poziciji ali je njegov šut završio preko gola.
u 4. minutu nadoknade Mateo Politano je u svom kaznenom prostoru oborio Kvinsija Promesa, dosuđen je penal, ali je nakon pregledavanja snimka slovački sudija Ivan Kružilak poništio odluku.
Izjednačenje je stiglo u 54. minutu, posle solo akcije Mosesa po desnoj strani, proigrao je Promesa koji je sa deset metara bio precizan - 1:1. Šok za domaćina usledio je u  80. minutu kada je Mihail Ignatov nagovestio tri boda Moskovljanima, a Kvinsi Promes to potvrdio u finišu.

Najubedljiviju pobedu zabeležio je PSV Ajndhoven u Grupi B na gostovanju u Gracu protiv Šturma rezultatom 4:1. Mrežu domaćina zatresli su raspucani "Filipsovci" Sangare, Zahavi, Maks i Vertesen.

Rezultati i strelci prvih utakmica 2. kola Lige evrope, Grupa A: Lion - Brondbi 3:0 (Ekambi u 64. i 71, Auar u 84), Sparta - Rendžers 1:0 (Hancko u 29).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Grupa B: Real Sosijedad - Monako 1:1 (Merinop u 53 - Disasi u 16), Šturm - PSV Ajndhoven 1:4 (Stanković u 55 - Sangare u 32, Zahavi u 51, Maks u 74, Vertesen u 78).

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Grupa C: Legia - Lester 1:0 (Emreli u 31), Napoli - Spartak Moskva 2:3 (Elmas u prvom, Osimen u 90+4 - Promes u 54. i 90, Ignatov u 80).

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Grupa D: Fenerbahče - Olimpijakos 0:3 (Soareš u 6, Masuras u 62. i 68), Antverpen - Ajntraht 0:1 (Paciencia u 90+1).

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentari (0)

Sport