Fudbal

Strahinja Eraković postao drugi najmlađi kapiten Zvezde u evropskim takmičenjima u 21. veku

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2021

-

12:02

Strahinja Eraković postao drugi najmlađi kapiten Zvezde u evropskim takmičenjima u 21. veku
Strahinja Eraković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mladi štoper Crvene zvezde predvodio je svoj tim do pobede nad Ludogorecom sa kapitenskom trakom na ruci i tako se upisao zlatnim slovima u istoriju crveno-belih postavši drugi najmlađi kapiten u evropskim takmičenjima u ovom veku.  

U prethodnom kolu Linglong Superlige Srbije protiv Novog Pazara, Eraković je u drugom poluvremenu meča prvi put zadužio kapitensku traku, čime se svrstao među najmlađe kapitene Crvene zvezde u ovom veku. Na utakmici grupne faze Lige Evrope protiv prvaka Bugarske, mladi fudbaler je sa 20 godina i devet meseci postao drugi najmlađi kapiten Zvezde u 21.veku kada su u pitanju mečevi na međunarodnom nivou.

Jedini fudbaler koji je bio mlađi od Erakovića je golman Predrag Rajković. Čuvar mreže nacionalnog tima Srbije bio je kapiten tima početkom 2015.godine, a kapitensku traku oko ruke nosio je 2. jula iste godine u meču kvalifikacija za Ligu Evrope sa Kairatom. Rajković je tada imao 19 godina i osam meseci. U sezoni 2016/17 je i Marko Grujić imao čast da bude kapiten sa tek napunjenih 20 godina. Tadašnji trener Miodrag Božović izveo je kombinovani sastav u 35. kolu Superlige protiv Vojvodine, tako da jevezista tada prvi put bio u ulozi kapitena, ali samo u domaćem šampionatu.

I sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković je svojevremeno sa 18 godina poneo kapitensku traku što ga čni najmlađim kapitenom u bogatoj istoriji kluba.

Komentari (0)

Sport