Fudbal

Stanković: Prioritet su nam tri boda, Lazetić: Želimo da se takmičimo

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2021

-

17:11

Stanković: Prioritet su nam tri boda, Lazetić: Želimo da se takmičimo
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da će protiv Metalca igrati bez četiri lidera, ali da su prioritet tri boda.

Crvena zvezda sutra u 12. kolu domaćeg prvenstva dočekuje ekipu Metalca od 20 sati na stadionu "Rajko Mitić”.

"Nastavljamo ritam nedelja- četvrtak, očekuje nas utakmica protiv rivala koji želi da se nadmeće. Naš prioritet su tri boda, to je bitno, da li će biti ružno ili lepo, to me ne interesuje", rekao je Stanković za klupski sajt.


"Žao mi je što i narednu utakmicu sa Metalcem igramo bez četiri lidera, želim im da ozdrave što pre i da se vrate u tim. Ovu pauzu oko kvalifikacija, treba da iskoristimo na najbolji način. Ne znam ko će igrati, jer imamo malih problema, koji su bili prisutni i pred Ludogorec", poručio je Stanković.

Trener Metalca Žarko Lazetić rekao je da njegov tim želi da se takmiči, pokuša da odigra najbolju moguću utakmicu protiv Zvezde i dođe do povoljnog rezultata.

"Neigranjem četvorice lidera oni jesu oslabljeni, ali imaju 28 kvalitetnih igrača, što su i pokazali protiv Ludogoreca, izgledali su fenomenalno. Vidimo da se odlično prilagođavaju svemu, uspevaju lako da pronađu različite načine igre, često menjaju formaciju, nekad je to u rombu, nekad sa krilima, nekad kao protiv Ludogoreca sa pet pozadi. Godinama ne gube na svom terenu u našoj ligi, s te strane znamo šta nas tamo čeka", rekao je Lazetić za klupski sajt.

S druge, to što imamo ritam odigravanja utakmica poput njih i Partizana, na tri dana, sigurno je otežavajuća okonost za nas, jer nemamo toliki roster, kaže Lazetić.

"Ali uopšte ne želim o tome da razmišljam, tako je kako je. Mi smo u sjajnom raspoloženju, ne idemo na stadion Zvezde da čistimo kartone, da odmaramo igrače i slično, već želimo da se takmičimo i pokušamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do povoljnog rezultata za nas. Hoću da vidim napredak u odnosu na prošli susret s njima. Ne želim nikakve izgovore na umor i gust raspored, jer dva puta godišnje igraš sa Zvezdom, moramo da budemo maksimalno fokusirani i hrabri", poručio je Lazetić.

Komentari (0)

Sport