Fudbal

Atletiko Madrid srušio posrnulu Barselonu: Gol i asistencija Suareza protiv bivšeg kluba

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2021

-

09:35 >> 12:54

Atletiko Madrid srušio posrnulu Barselonu: Gol i asistencija Suareza protiv bivšeg kluba
Luis Suarez - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 8. kola španske Primere, Atletiko Madrid je nadigrao posrnulu Barselonu rezultatom 2:0 (2:0). Stečeno vođstvo u prvih 45 minuta domaćin je sačuvao u nastavku, uz rame je vodećem Realu, dok se kriza Katalonaca produbljuje. 

Junak trijumfa bio je Luis Suarez, asistent kod prvog i strelac drugog pogotka, kao osveta bivšem klubu što su ga svojevremeno otpisali.

Krenuli su žestoko domaćini, Toma Lemar je u 14. minutu propustio idelanu šansu, a deset minuta kasnije, iskupio se za promašaje. Nadahnuti Žoao Feliks, proigrao je Luisa Suareza a bivši igrač Barselone uputio savršeni pas do Lemara koji je iskosa sa leve strane ciljao u suprotan ugao - 1:0.

U 27. minutu Barsa se pokrenula, Kutinjo je za malo bio neprecizan, a već u narednom napadu, Feliks je spojio Suareza sa golom ali je on šutirao tik pored stative.

U finišu poluvremena još jedan furiozan napad Atletika, Lemar je sa leve strane servirao novu priliku Suarezu, ovaj put Urugvajac nije imao milosti. Poigrao se sa odbranom gostiju, efektno završio akciju i najavio trijumf u derbiju.

Rezultati 8. kola:

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (Manuel Sančez 90' + 1)

Majorka - Levanrte 1:0 (Rodrigez 74')

Kadiz - Valensija 0:0

Atletiko Madrid - Barselona 2:0 (Lemar 24', Suarez 43')

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport