Fudbal

Crvena zvezda pobedila Metalac 3:1: Falko, Ivanić i Kanga prekratili muke šampiona

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2021

-

21:51

Crvena zvezda pobedila Metalac 3:1: Falko, Ivanić i Kanga prekratili muke šampiona
Falko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je u 12. kolu Linglong Superlige Srbije pobedila kao domaćin Metalac iz Gornjeg Milanovca 3:1 (1:1).

Crvena zvezda je meč otvorila kako je verovatno i poželela - brzim golom. Bek Gajić je dodao loptu do Mirka Ivanića, koji ju je produžio ka Filipu Falku koji je sa 13 metara plasirao u mrežu. Činilo se da će crveno-beli dodati gas posle tog 10. minuta, ali su igrači šampiona čini se više gledali u navijače koji su na severnu tribinu dolazili od 20. minuta (štrajkovali, kako su rekli zbog nekih ljudi iz uprave) nego na zbivanja na terenu. 

 

 

Mladi igrači Metalca znaju da igraju, pa su u 40. minutu priredili hladan tuš domaćinu. Krajišnik je sjajno prošao po desnoj strani, odlično centrirao a Filip Stuparević je u stilu rasnog strelca glavom zakucao u mrežu. 

 

 

Drugo poluvreme je bilo još dinamičnije i kvalitetnije. Seku Sanogo je u Razgradu odigrao maestralno i bez greške na mestu centračnog štopera, ali je večeras napravio mnogo grešaka u pasu što je proizvelo opasnosti po gol Popovića. Stuparević je u 53. minutu išao sam ka golu Zvezde, ali je Popović uz pomoć Gobeljića uspeo da interveniše. Zvezda je voše rizikovala, Ivanić je prvo pogodio prečku (uz odbranu golmana), da bi onda na odličan pas Milana Gajića u 63. minutu sa pet metara doneo drugo vođstvo crvenmo-belima.

 

 

Domaćin se upirao da trećim golom reši meč, bilo je prilika (Falko, Lazetić) a pogodio je još na kraju Gelor Kanga u 90+3. iz penala, posle faula nad Benom.

Crvena zvezda - Metalac 3:1 (1:1)

Strelci: Falko u 10, Ivanić u 63. i Kanga u 90+3. za Crvenu zvezdu, a Stuparević u 40. minutu za Metalac. Stadion: "Mitić". Gledalaca: 7.147. Sudija: Aleksandar Živković. CRveni karton: Vasiljević (Metalac) u 90+3. minutu.

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Sanogo, Eraković - Gajić (od 77. Krstičić), Kanga, Ivanić (od 90+1. Petrović), Rodić (od 46. Srnić) - Falko (od 86. Bakajoko), Pavkov (od 86. M. Lazetić), Ben.

Metalac: Maslarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović (od 86. Milićević), Antonijević – Stojić, Fićović (od 86. Šarić) – Krajišnik, Grbović (od 25. Đurić), Cvetković – Stuparević.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport