Fudbal

Predsednik Milorad Vučelić: Ohrabrujuće ono što se dešava u SD Partizan

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2021

-

15:10

Predsednik Milorad Vučelić: Ohrabrujuće ono što se dešava u SD Partizan
Vučelić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić čestitao je svim članovima 76. rođendan sportskog društva i dodao da su poslednja dešavanja u crno-beloj porodici ohrabrujuća.

Sportsko društvo Partizan nastalo je na današnji dan, kada je osnovana i fudbalska sekcija.

"Partizan je bez obzira na svoje tradicionalno ime bio najveći srpski klub od svog početka, sa jednom velikom širinom i tolerancijom, koja je svojstvena našem narodu da bude otvoren za sve one koji se bave bilio kojim sportom, a kojima je težnja bila da dođu u Partizan, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost", rekao je Vučelić na svečanosti na stadionu u Humskoj.

Vučelić je istakao da je država u poslednjih godinu i po dana sistematski pokazala brigu i interesovanje za određene sportove, počev od vaterpola, plivanja do borilačkih sportova.

"Te pomoći koje su bile jednokratne od 50.000 evra ili nešto više, država je to učinila i na neki način kompenzovala finasiranja drugih manjih sportova, ali trofejnijih sportova".

 

 

On je istakao da ne postoji nijedan klub iz sportskog društva čije finansiranje nije pomogao FK Partizan.

"Ostvarili smo bitne stvari, desila se konsolidacija vaterpolo kluba i on se vraća na staze stare slave. Ohrabrujuće je i ono što se dešava u košarkaškom klubu dolaskom jedne od najvećih legendi Željka Obradovića. Kuglaši su bili prvaci, rvači ostvarili uspehe na evropskim takmičenjima, pucalo se na Olimpijskim igrama... Bilo je uspeha i rezultata, ali u celoj situaciji sa korona virsom oni nisu bili veliki kao što su znali biti. Ovo što dešava je nešto što ohrabruje. Tu je dolazak Aleksandra Stanojevića u fudbalski klub, novom konsolidacijom kluba, rezultatiima i u domaćoj ligi i kvalifikacijama u Ligi konferencije", rekao je Vučelić.

On je istakao da će fudbalski klub nastaviti da pomaže sportsko društvo u skladu sa svojim mogućnostima.

"Hvala velikom broju sportskih radnika, jer angazažmanom i požrtvovanjem drže svoje klubove živim i postižu rezulate. Mi smo mala držva, ali smo veliki narod, ali bez pomoći države nema nikakvog sportskog uspeha", rekao je Vučelić i poželeo da se u ovoj godinu postignu bolji rezultati.

Komentari (0)

Sport