Fudbal

Fiorentina ne može da zadrži napadača: Juventus u junu dovodi Vlahovića

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2021

-

11:53

Fiorentina ne može da zadrži napadača: Juventus u junu dovodi Vlahovića
Dušan Vlahović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pričalo se da ide, da ostaje i potpisuje novi ugovor, a onda i da ga je odbio. Sada je stigla nova velika prekretnica u priči Dušana Vlahovića i Fiorentine i to pošto su propali "stoti" pregovori menadžera igrača i gazde "ljubičastih" Roka Komiza.

Juventus je ozbiljno "zagrizao" i ima dva plana kako bi mogao da dovede Vlahovića tokom 2022. godine! Mediji na Apeninima ističu da je Juventus krenuo u "operaciju Vlahović".

Ideja "Stare dame" je da srpskoh napadača pokuša da dovede tokom 2022. godine, da li u januaru ili od juna zavisiće ipak i od Fiorentine sa kojom naš reprezentativac ima ugovor do jula 2023. godine. 

Prva opcija je da Juventus prvo pozajmi Vlahovića na dve godine, poput Federika Kjeze uz obavezan otkup, a druga, koja je realnija zbog cele situacije je da će "Dama" morati da plati više od 60 miliona evra za obeštećenje.

 

 

Vlahovićev ugovor sa Fiorentinom traje do leta 2023. godine i neće ga produžiti, istakao je u zvaničnom saopštenju predsednik kluba Roko Komizo.

"Kao što znate, Vlahović je veoma važan za naš klub, nudio sam mu ugovor po kome bi bio daleko najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba, ali on i njegov agent su sve to odbili. Poslednjih dana sam još jednom pokušavao lično da rešim tu situaciju i mogu da vam saopštim da niam uspeo, Vlahović neće produžiti ugovor. U narednom kratkom peridu ćemo preduzeti neke korake, a od Vlahovića, koji je vezan ugovor još 21 mesec, očekujem da kao i do sada bude veliki profesionalac i igrom i golovima da doprinos uspesima kluba", istakao je Komizo.

Juventus želi da brzo reaguje jer nije usamljen u želji da kupi Vlahovića. Atletiko Madrid je letos nudio oko 60 miliona evra, ali su klub i igrač odbili transfer, a  momak koji je u novoj sezoni postigao šest golova na osam mečeva, u tefteru je i Mančester sitija, Bajerna i Borusije Dortmund.

Komentari (0)

Sport