Fudbal

Porodica Glejzer prodala 8 odsto deonica Mančester junajteda: Zaradila 186 miliona evra, a i dalje je većinski vlasnik

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

09:56

Porodica Glejzer prodala 8 odsto deonica Mančester junajteda: Zaradila 186 miliona evra, a i dalje je većinski vlasnik
Porodica Glejzer prodala 8 odsto deonica Mančester junajteda: Zaradila 186 miliona evra, a i dalje je većinski vlasnik - Copyright AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Porodica Glejzer, koja je vlasnik Mančester junajtedu, prodala je juče 8 odsto svojih deonica i za njih dobila 186.860.000 evra, prenose svetski mediji.

Sukob navijača kluba sa "Old traforda" i američke porodice datira praktično od 2005. godine kad su novi vlasnici preuzeli klub, a pojačani su 2013. godine kad je "crvene đavole" napustio legendarni menadžer Aleks Fergusn.

U nekoliko navrata za sve ovo vreme pristalice Junajteda su pravile proteste protiv Glejzera, a najekstremnije je bilo u maju ove godine kad je grupa navijača utrčala na teren zbog čega je otkazan veliki engleski derbi protiv Liverpula.

Upravo zbog podatka da su vlasnici odlučili da prodaju 8 % deonica mnogi predviđaju da bi uskoro mogli potpuno da izađu iz kluba, ali za sada ne postoje naznake za to. Tim pre što, i pored prodaje ovog paketa deonica, Glejzeri i dalje imaju 69 % akcija Mančester junajteda uz svom vlasništvu.

Komentari (0)

Sport