Fudbal

Reprezentativci danas putuju u Luksemburg: Interesuje nas samo pobeda

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2021

-

12:22 >> 12:33

Reprezentativci danas putuju u Luksemburg: Interesuje nas samo pobeda
Vlahović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije danas popodne putuje u Luksemburg gde će u subotu od 20.45 protiv domaćina igrati kvalifikacioni meč za Mundijal 2022. u Kataru. Posle pet odigranih mečeva Srbija je druga sa 11 bodova, dva manje od Portugalije i u naredna dva susreta, u subotu u Luksemburgu i 12. oktobra u Beogradu protiv Azerbejdžana, osvajanje šest bodova je imperativ, jer u poslednjm kolu Srbija gostuje 14. novembra Portugaliji.

Naši reprezentativci pred put nisu krili ambicije. 

"Početkom kvalifikacija stavili smo do znanja da možemo na svakoj utakmici da igramo na pobedu. Prethodne igre daju nam za pravo da budemo maksimalno pozitivni i motivisani, imamo mnogo samopouzdanja. Idemo da osvojimo šest bodova u ove dve utakmice", jasan je bio štoper Stefan Mitrović

Ne treba potceniti nikoga, nastavio je defanzivac španskog Hetafea.

"Te utakmice, za koje kažemo da su na papiru protiv slabijih rivala, uvek su najteže. Znamo to dobro i zato ćemo maksimalno koncentrisano ući u mečeve. Verujemo u kvalitet. Bolji smo od rivala. Luksemburg mi je ostavio bilji utisak nego Azerbejdžan, ova će biti teža utakmica nego ona koju smo pobnedili u Beogradu 4:1 jer oni igraju bez pritiska. Međutim, verujem u tim, kvalitet i ne bi trebalo da bude problema", ističe Mitrović.

 

 

Golman Marko Dmitrović ne beži od uloge favorita. 

"Ostale su tri utakmice do kraja, ali razmišljamo samo o Luksemburgu, posle ćemo i o Azerbejdžanu. Igrali smo sa njima u prošlim kvalifikacijama, znamo da neće biti lako kod njih. Međutim, znamo naš kvalitet i verujem da neće biti problema da ostvarimo pobedu. Jesmo favoriti, znamo koji nam je cilj", smatra golman Sevilje.

Napadač Dušan Vlahović je golom protiv Irske u Beogradu nagovestio prvi trijumf u kvalifikacijama, ali od tada nije zatresao mrežu u A grupi.

"Svi očekujemo dve pobede, maksimalno ćemo ući u oba meča. Neće biti lako u Luksemburgu, ali sve je na našoj strani, kvalitet i igra, tako da verujemo da ćemo se sa tri boda vratiti u Beograd, a zatim pobediti i Azerbajdžan", rekao je Vlahović.

Poslednji remi u Irskoj (1:1) je malo pokvario raspoloženje.

"Morali smo ranije da zatvorimo meč i pobedimo. Međutim, Irci su bili, pa prošli, gledamo samo unapred i da dobijemo sve do kraja. Veliko je očekivanje nacije i daćemo sve od sebe da pobedimo ova dva meča i Portugaliju na kraju. Nije bitno ko daje golove, važno je da Srbija pobeđuje i da se plasiramo na Mundijal", kaže napadač Fiorentine.

Komentari (0)

Sport