Fudbal

Tadić pred Luksemburg: Nebitno ko je protivnik, gledamo samo sebe

Komentari

Autor: Euronews

08/10/2021

-

19:42

Tadić pred Luksemburg: Nebitno ko je protivnik, gledamo samo sebe
Dušan Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije će u subotu u 20.45 igrati protiv selekcije Luksemburga u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kapiten, Dušan Tadić, govorio je uoči tog meča:

"Luksemburg jeste mala nacija, ali ni mi nismo toliko velika. Dosta su napredovali i to nije reprezentacija kao pre deset ili petnaest godina. Znatno su podigli kvalitet, ali verujemo u sebe i moramo da pokažemo da smo bolja ekipa", rekao je kapiten Srbije, a potom se osvrnuo na prvi meč u Beogradu:

"Prvo poluvreme smo bili bolja ekipa, bili smo dominatniji iako se videlo da Luksemburg poseduje kvalitet. U nastavku smo malo pali u ugri, rival je postigao pogodak, ali posle toga smo mi dali treći i četvrti gol, priveli utakmicu kraju kako smo želeli i pokazali da smo bolja ekipa".

U redovima Luksemburga nekolicina igrača je rodom sa Balkana, međutim Tadić je naglasio da pristup ne zavisi od toga ko je sa druge strane.

"Nebitno ko je protivnik, gledamo sebe. Cilj nam je da pobeđujemo, da pokažemo dobar fudbal i da navijači uživaju".

Srbiji je za plasman na Svetsko prvenstvo neophodno da pobedi u sve tri preostale utakmice:

"Imamo velike šanse da se plasiramo na svetsko prvenstvo kao prvoplasirani. Idemo utakmicu po utakmicu, prvo Luksemburg, potom Azerbejdžan, pa Portugalija. Ukoliko pobedimo sve rivale plasiraćemo se", kazao je Tadić.

Komentari (0)

Sport