Fudbal

Italijani savladali Belgiju: Treće mesto pripalo Manćinijevom timu

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2021

-

17:01 >> 17:07

Italijani savladali Belgiju: Treće mesto pripalo Manćinijevom timu
AP Photo/Antonio Calanni - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Italije savladala je selekciju Belgije sa 2:1 u meču za treće mesto Lige nacija. Golove su postigli Nikolo Barela i Domeniko Berardi, dok je na drugoj strani strelac bio De Keteler.

Belgijanci su u polufinalu poraženi od Francuske sa 3:2, gde su prosuli vođstvo od 0:2. Italijani su eliminisani od strane Španaca nakon rezultata 2:1.

Prvo poluvreme nije bilo preterano zanimljivo, te ako izuzmemo dva žuta kartona koje je podelio Srđan Jovanović, po jedan na obe strane, nije bilo interesantnih detalja.

Već na startu drugog dela, u 46. minutu Nikolo Barela je pogodio i tako doveo svoju ekipu u vođstvo. Posle slabo izbijene lopte od strane belgijske odbrane, vezista milanskog Intera je odlično reagovao i volej udarcem savladao Tiba Kurtou.

 

 

Nepunih dvadeset minuta kasnije, Domeniko Berardi je pogodio sa bele tačke. Šutirao je ofanzivac Sasuola u donji desni ugao Kurtoe, koji je pročitao Italijana i imao loptu na ruci, međutim nije uspeo da je odbije van gola.

De Ketelar je uspeo da smanji na 2:1 u 86. minutu posle asistencije Kevina De Brujnea. Kurtoa je sjajno proigrao vezistu Mančester sitija, koji je povukao loptu i uposlio mlađeg saigrača. Dvadesetogodišnji fudbaler Briža se našao sam pred Đanluiđijem Donarumom i poslao mu loptu kroz noge.

Finalni meč igra se između selekcija Francuske i Španije večeras od 20.45.

Sastavi:

Italija: Donaruma, Di Lorenco, Bastoni, Aćerbi, Emerson, Lokateli, Barela (od 70. Kristante), Pelegrini (od 71. Žoržinjo), Kijeza (od 90+2 Bernardeski), Berardi (od 90+1 Insinje), Raspadori (od 65. Kin)

Belgiuja: Kurtoa, Alderveiled, Denajer, Fertongen, Kastanj, Vitsel, Tilemans (od 59. De Brujne), Karasko (od 87. Karasko), Salemakers (od 59. De Keteler), Vanaken, Bačuai

 

Komentari (0)

Sport