Fudbal

Šerif gost Intera u Ligi šampiona: Moldavci žele rimejk filma "Čudo u Milanu"

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2021

-

09:35

Šerif gost Intera u Ligi šampiona: Moldavci žele rimejk filma "Čudo u Milanu"
Šerif gost Intera u Ligi šampiona: Moldavci žele rimejk filma "Čudo u Milanu" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

"Čudo u Milanu", film slavnog italijanskog režisera Vitroria De Sike, davne 1951. godine pobedio je na festivalu u Kanu i svrstava se u kultna ostvarenja sedme umetnosti. Sedam decenija kasnije, na „Đuzepe Meaci“, gostuje Šerif i nada se novom čudu.

Tretirani kao potpuni autsjaderi u elitnom takmičenju Moldavci su ove sezone mnogima pokvarili planove. U plej-ofu za Ligu šampiona, Crvenoj zvezdi i zagrebačkom Dinamu, potom, u grupnoj fazi, na premijeri, snagu družine iz Tiraspolja osetio je Šahtjor (2:0). Još veći muk nastao je u 2. kolu grupe D na Santajgo Bernabeu kada je Sebastijan Til pobednosnim golom šokirao i kraljevski Real za konačnih 1:2.

Od prvog kola kvalifikacija Šerif je bez poraza, zabeležio je na međunarodnoj sceni osam pobeda i dva remija, na beogradskoj „Marakani“ (1:1) i u Zagrebu (0:0). Jedini poraz u sezoni doživeo je još 1. jula u prvom kolu u šampionatu Moldavije protiv Baltija (0:1).

Inter je u međuvremenu pretrpeo prvi poraz  u Serije A na gostovanju Laciju (1:3), a u Ligi šampiona čeka prvi trijumf, nemaju pravo na kiks, „neroazuri“ su u prvom kolu kod kuće već ostali bez bodova u duelu sa Real Madridom golom Kamavinge u 89. minutu.

Real je u Kijev na duel Šahtjoru otputovao bez nekoliko povređenih igrača među kojima je i srpski napadač Luka Jović, kome je stradao skočni zglob u ponedeljak na poslednjem treningu pred put.

 

 

U grupi B, Atletiko dočekuje Liverpul. Dok su fudbaleri  tima iz Madrida minulog vikenda odmarali jer je njihov meč sa Granadom odložen zbog obaveza pojedinih igrača iz Južne Amerike u nacionalnim selekcijama,  Liverpul je napravio fantastčnu uvertiru pred teško gostovanje. Izabranici Jirgena Klopa u Votfordu su ispoljilli veliku efikasnost, koja je uslov da slome otpor "jorgandžija", poznatih po  čvrsta igra u odbrani.


"Redsi" su naštelovali nišanske sprave i pobedili Votford sa 5:0, a glavne poluge tima bile su na visokom nivou. Salah je začinio trijumf fantastičnom asistencijom i spektakularnim golom, Roberto Firmino je upisao het-trik, dok je Sadio Mane postigao stoti pogodak u Premijer ligi.

Zanimljiv meč predstoji u Amsterdamu između Ajaksa i Borusije, dva napadčki opredeljena tima sa maksimalnim učinkom u grupi C.  Rivali su ove sezone odigrali po 12 utakmica, na mečevima Ajaksa palo je 46 golova (gol razlika 39:7), a Borusije 47 (29:18).

Na repertoaru "Johan Krojf arene" će biti i okršaj golegetera. Napadač "kopljanika" Sebastijan Ale je u prvenstvu Holandije postigao šest pogodaka, takođe, vodeći je sterelac u Ligi šampiona. Na dva meča postigao je pet golova, četiri puta je zatresao mrežu Sportinga (5:1) i jednom Bešiktaša u pobedi od 2:0.

Na drugoj strani, uzadnica „milionera“, Erling Haland, zajedno sa Robertom Levandovskim iz Bajerna je na deobi prvog mesta liste strelaca u Bundesligi sa po devet golova. Norvaženin je tri puta bio precizan i u Kupu Nemačka, dok još čeka prvenac u najjelitnijem takmičenju.

 

 

Kadrovski probleme imaju oba tima, kod Ajaksa, van stroja su golmani, Onana zbog suspenzije, a  Stekelenburg se povredio. U ekipi iz Dortmunda meč će propustiti Daud i Gereiro.

U grupi A, Siti i Pari sen Žermen su favoriti u duelima sa Brižom, odnosno Lajpcigom, s tim da će "sveci" biti lišeni usluga Nejmara.

Liga šampiona, treće kolo, danas

Grupa A

18,45: Klub Briž – Mančester Siti

21,00:  Pari Sen Žermen – Lajpcig

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa B

21,00: Atletiko Madrid – Liverpul

21,00: Porto – Milan

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C


18,45: Bešiktaš – Sporting

21,00: Ajaks – Borusija Dortmund

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

21,00: Šahtjor – Real Madrid

21,00: Inter -  Šerif

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport