Fudbal

Njukasl apeluje na navijače: Nemojte dolaziti u tradicionalnoj nošnji sa Bliskog istoka

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2021

-

19:06

Njukasl apeluje na navijače: Nemojte dolaziti u tradicionalnoj nošnji sa Bliskog istoka
Njukasl apeluje na navijače: Nemojte dolaziti u tradicionalnoj nošnji sa Bliskog istoka - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

veličina teksta

Aa Aa

Novi čelnici Njukasla izdali su saopštenje na svom zvaničnom sajtu, u kom su apelovali na svoje navijače da ubuduće ne dolaze na utakmice u tradicionalnoj nošnji sa Bliskog istoka, ukoliko je inače ne nose.

Veliki broj navijača Njukasla nosio je tradicionalnu odeću sa Bliskog istoka, kako bi pozdravili nove vlasnike kluba koji dolaze iz Saudijske Arabije.

Uprava engleskog kluba izjavila je da niko od novih vlasnika nije uvređen zbog gesta dobrodošlice simpatizera Njukasla, jer su navijači slobodni da slave kako žele, ali ipak postoji jedan negativan aspekt.

 

 

"Uvek smo podržavali multukulturalnu zajednicu i grupe od kojih klub ima veliku podršku. Ipak, postoji mogućnost da će takav takav stil oblačenja uvrediti druge ljude", navodi se u saopštenju Njukasla.

Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman, odnosno investicioni fond blizak njemu, nedavno je kupio Njukasl za 300 miliona funti. 

Komentari (0)

Sport