Fudbal

Lester slavio protiv Spartaka u Moskvi: Patson Daka postigao četiri pogotka

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2021

-

18:27 >> 18:29

Lester slavio protiv Spartaka u Moskvi: Patson Daka postigao četiri pogotka
AP Photo - Copyright Tanjug/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Lestera savladali su ekipu Spartaka u Moskvi sa 4:3 u okviru trećeg kola Lige Evrope. Ovogosezonsko pojačanje engleskog tima, Patson Daka bio je najzapaženiji igrač na meču postigavši četiri gola i tako obezbedivši pobedu svojoj ekipi.

Ruski tim je odlično otvorio meč i poveo preko Aleksandra Soboleva u 11. minutu posle aistencije Zelimkana Bakaeva. Delovalo je da će se na poluvreme otići sa rezultatom 1:0, ali je do pauze postignuto još dva pogotka.

Najpre je Džordan Larson u 44. minutu iskoristio asistenciju Viktora Mozesa i tako udvostručio prednost svog tima. Samo dva minuta kasnije, Keleči Ihenačo je proigrao Patsona Daku koji je smanjio na 2:1.

 

 

Tri minuta po početku drugog dela, Daka je ponovo matirao protivničkog golmana i tako izjednačio na 2:2, ponovo je u ulozi asistenta bio Keleči Ihenačo. Zambijac je potom postigao i treći gol u 54. minutu, ovaj put je pas poslao Juri Tilemans.

Igrao se 74. minut kada je Džejms Medison proigrao neverovatnog Daku koji je ponovo bio strelac za Lester. Ipak, Spartak nije dozvolio da se meč završi bez neizvesne završnice, pa je Sobolev smanjio na 4:3 u 86. minutu.

Do kraja je Lester uspeo da se odbrani i sačuva prednost. Naredni duel ova dva tima igraće u Engleskoj 4. novembra.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport