Fudbal

Stanković posle remija: Pravedan, pozitivan rezultat

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2021

-

22:11

Stanković posle remija: Pravedan, pozitivan rezultat
Stanković posle remija: Pravedan, pozitivan rezultat - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je remizirala protiv Midtjilanda u Danskoj (1:1) i na taj način zadržala prvo mesto u grupi F sa sedam bodova. 

Utiske nakon meča izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković, koji je rekao da je rezultat pravedan.

"Siguran sam i zadovoljan rezultatom. Utakmica jaka, otvorena, tvrda, prava takmičarska. Imao je domaćin svoje šanse, baš kao i mi. Mislim da je rezultat na kraju pravedan. Jedno lepo veče, videli smo mnogo lepih stvari na terenu, ali i stvari koje treba da popravimo. Znamo protiv koga smo igrali, ekipa koja je mlada i taletovana. Idemo kući sa pozitivnim rezultatom", preneo je klupski sajt reči Stankovića.

 
Odgovorio je mladi stručnjak na pitanje o revanš meču na stadionu "Rajko Mitić" koji je zakazan za dve nedelje.
 
"I nama je pobeda bila potrebna, sa trijumfom smo mogli sigurno da kažemo da idemo u drugi krug. Očekuje nas meč na našem stadionu. I dalje smo prvi i mi se pitamo. Neće nam biti lako i možda čak bude teže u Beogradu nego ovde, ali nadam se da će se neki momci vratiti u tim i pre svega radujem se jednoj pravoj takmičarskoj utakmici. Ne znam šta misli trener rivala, ali može da bude zadovoljan njegovim igračima. Ima tu dosta fudbalera koji su talenti, a pritom su jako mladi. Sigurno da je iskustvo, kao i prednost domaćeg terena na našoj strani. Već sada znamo kako ćemo sa Midtjilandom. Za mene stvarno prijatno iznenađenje kao ekipa. Mi se i dalje pitamo jer smo prvi i od nas zavisi dosta. Ako naravno budemo nastavili sa ovakvim odnosom i koncentrisanom igrom".

Nije mogao da sakrije nezadovoljstvo posle remija Dejan Stanković, kao i žal za propuštenom prilikom našeg tima u finišu utakmice.

 
"Mnogo mi je žao zbog remija. Na rezultatu 1:1, koliko god da je bila otvorena utakmica imali smo loptu i situaciju jedan na jedan sa golmanom, a morali smo to da rešimo. Utakmica je već iza nas, sa pozitivnim rezultatom se vraćamo u Beograd. Moglo je bolje, primili smo gol 78. minutu, a žao mi je mnogo jer bi sa devet bodova bilo mnogo lakše u tri preostale utakmice. Znamo šta nam je činiti, kakva je matematika, za sada se mi pitamo", rekao je Stanković.
 
Pohvalio je trener našeg tima strelca jedinog pogotka Mirka Ivanića.
 
"Mirko je odigrao fenomenalnu utakmicu, pokrio je tri mesta tokom 90 minuta imao je samopouzdanja. Bio je pravi Mirko Ivanić, odigrao je utakmicu za deset. Onda naravno da ti dođe i gol kao čin zasluge jer si ostavio sve kao i ostali igrači, ali za Mirka mogu da kažem da je danas bio onaj stari".
 
Pričao je Stanković o iskustvu koje igrači dobijaju svakom evropskom utakmicom.
 
"Što se tiče iskustva radimo na tome i svaka utakmica je jedno iskustvo više za sve nas. Zadnjih 20 minuta sve što je imao trener Midtjilanda je stavio u napad, brzi igrači, jaki pod konstantnim pritiskom. Tražim od igrača samo da se ne razbijemo, da ostanemo mi. Ako treba da trpimo, trpećemo pritisak, nikakav problem. Videli smo da na sav taj pritisak da smo imali još jednu loptu da damo gol. To dokazujemo da umemo da trpimo, a i da umemo da kaznimo", kazao je Stanković

On je dodao da je prezadovoljan pristupom svih igrača.
 
"Kakav će biti Midtjiland znali smo odakle preti opasnost. Nismo mogli da igramo sa četvoricom pozadi, jer dosta dobro napadaju prostor. Morali smo da pokrivamo, kako čovek čoveka tako i zonski, naročito lopte iza leđa. Nije lako igrati pod konstantnim pritiskom, momci koji su igrali dali su sve od sebe, ali nekad ti treba malo težine napred da zadrže neku loptu da bi mogli da odmore. Uspeš da odbiješ pet napada, ali šesti već možda prođe lopta. Igrači nisu mašine da pod konstantnim pritiskom ne naprave nijedan jedini kiks. Prezadovoljan sam, pogotovo sa Rodićem, Gobeljićem teški protivnici su im bili. Srnićem prvo poluvreme, Krstičićem kad je ušao, Kanga je bio perfektan prvih 25 minuta posle toga dve do tri neiznuđene greške, pa se ponovo izdigao. Ben je dao sve od sebe, kao i Falko koliko je mogao, Dioni sa jednim treningom. Odigrao je 40 minuta sa jednim treningom u poslednje dve nedelje. Kadrovski problemi se u nekom trenutku osete, ali nekukamo idemo dalje", zaključio je Stanković.

Komentari (0)

Sport