Fudbal

Dejan Stanković: Maksimalan učinak u naredne tri utakmice

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2021

-

18:42

Dejan Stanković: Maksimalan učinak u naredne tri utakmice
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Počinje novi mini ciklus u prvenstvu, prvo Radnički Niš, pa Radnik i Radnički Kragujevac. Ići ćemo na maksimalan broj bodova, izjavio je trener fudbalera Crvene zevzde Dejan Stanković.


"Da nam se vrate momci koji su bili van stroja, da probamo njih što se tiče minutaže da ispoštujemo, da stave koji minut u noge, jer do 15. decembra nas očekuje paklen ritam i želim da svi budu dobro pripremljeni i na vrhuncu zadatka", rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči meča sa Nišlijama.

Van tima su i dalje Milan Pavkov i Aleksandar Katai.

"Takav je momenat, Pavkov i Katai su i dalje van stroja. Živković se vraća polako, videćemo da li će i koliko igrati. Videćemo i sa Nikolićem, dobio je udarac, a od njega zavisi koliko može da "stisne zube" i istrpi. Imamo uvek spremne momke koji u zahtevu mogu da odgovore na sve".

Stanković se osvrnuo i na meč protiv Mitjilanda, ponovo je ocenio da je remi realan, kao i da se nada pobedi u Beogradu i prolasku u eliminacionu fazu Lige Evrope.

"Da završimo treći sa vaše strane možda bi bio neuspeh. Naš cilj je da idemo u šesnaestinu Lige Evrope, to je bio zacrtan cilj kada smo ušli u ovo takmičenje. Sigurno bi treće mesto bilo ocenjeno kao neuspeh, jer bismo "proklizali" u Ligu Konferencija. Imamo šanse i dalje se pitamo, možemo da napravimo ogroman istorijski rezultat, znamo da možemo, ali ne mogu da preskočim tri utakmice", poručio je Stanković i dodao da očekuje podršku sa tribina jer navijač Zvezde zna da prepozna trenutak.

Utakmica 14. kola Superlige između Crvene zvezde i Radničkog igra se u nedelju od 18.45 sati. O sutrašnjem protivniku, Dejan Stanković je rekao:
"Novi trener je doneo pozitivu, čovek koji radi dosta u srpskom fudbalu i ko poznaje Crvenu zvezdu. Kada igramo kod kuće uzdamo se u naše snage, uvek uz poštovanje protivnika gledaćemo samo sebe, nećemo misliti o lepoti igre, ići ćemo konkretno na tri boda, bez okolišanja. To je ono što očekujem od svojih momaka".
 

Komentari (0)

Sport