Fudbal

Ajaks deklasirao PSV 5:0: Dušan Tadić golom i asistencijama nastavio da igra za Ginisa

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2021

-

18:42 >> 20:07

Ajaks deklasirao PSV 5:0: Dušan Tadić golom i asistencijama nastavio da igra za Ginisa
Dušan Tadić - Copyright AP Photo/Peter Dejong

veličina teksta

Aa Aa

Ajaks je u derbiju 10. kola holandske lige pobedio PSV Ajndhoven 5:0 (1:0), uz dve asistencije i gol kapitena Dušana Tadića.

"Kopljanici" vladaju Holandijom, a Dušan Tadić nastavlja da ispisuje zlate stranice ne samo kluba već i holandske lige. Danas je zabeležio dve ključne asistencije, prvu Berghujsu u 19. minutu, drugu Aleu u 56, pa staviom tačku na trijumf of 5:0 golom u 90+2. minutu i posle 163. utakmice u dresu Ajaksa Tadićev bilans za Ginisa - 81 golova i 81 asistencija! Nestvarno. Tadiću je ovo bio i 100. gol u holandskoj ligi na 237 mečeva koliko ih je odigrao u dresu Groningena, Tventea i sada Ajaksa. Zabeležio je i 112 asistencija.

 

 

Ajaks je odigrao još jednu utakmicu sa stilom, Entoni je u 66. minutu na pas Alea povisio na 3:0, da bi Klasen samo sedam minuta po ulasku u igru, u 76. minutu i četvrti put matirao Dromela. Na kraju je Tadić solo prodorom stavio tačku na ubedljiv trijumf 5:0.

Klub iz Amsterdama se posle trijumfa u derbiju odlepio na čelnoj poziciji četiri boda od "Filipsovaca" koji su posle trijumfa u Superkupu nad istim rivalom od 4:0 početkom avgusta pomislili da će uspeti da im preuzmu krunu. Usledila je velika osveta Ajaksa, dug je naplaćen sa kamatom. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport