Fudbal

Portugalci saopštili tim za Srbiju: Kakva će to utakmica biti

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2021

-

14:52

Portugalci saopštili tim za Srbiju: Kakva će to utakmica biti
Portugal - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joao Matos)

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santos saopštio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeća dva meča kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske i Srbije.

Iskusni stručnjak je za ove dve utakmice pozvao 26 igrača i od njih očekuje da odvedu Portugal na Svetsko prvenstvo, ali da bi u tome uspeo moraće dobro da se pomuči protiv "orlova".

"Rekao sam da do Katara imamo pet finala i tri smo već uspeli da pobedimo, a pred nama su preostala dva. Prvo nas čeka meč u Dablinu 11. novembra i sada želim da pričam samo o tom susretu. Kad on prođe, i onda možemo da pričamo o duelu protiv Srbije 14. novembra na našem terenu", poručio je Santos i dodao:

"Imao sam slatke muke da sastavim ovaj spiska, neki igrači koji su u vrhunskoj formi jednostavno nisu imali prostor da se nađu među reprezentativcima. Mene kao selektora raduje što imam toliko kvalitetnih igrača na raspolaganju, ali sa druge strane predstavlja i veliki problem da se odlučim koga da uvrstim na spisak".

Na spisku se nalaze:

GOLMANI: Antoni Lopez (Lion), Kosta (Porto), Rui Patrisio (Roma).

ODBRANA: Dalot (Mančester Junajted), Kanselo (Mančester Siti), Nelson Semedo (Vulverhempton), Danilo (PSŽ), Hose Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dias (Mančester Siti), Nnuno Mendeš (PSŽ).

SREDINA TERENA: Palinja (Sporting), Ruben Neves (Vulverhemton), Vilijam Karvaljo (Betis), Bruno Fernandeš (Mančester Junajted), Žoao Mario (Benfika), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Mateus Nunjes (Sporting), Renato Sančez (Lil).

NAPAD: Bernando Silva (Mančester Siti), Andre Silva (Lajpcig), Kristijano Ronaldo (Mančester Junajted), Žota (Liverpul), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafael Leao (Milan), Rafa (Benfika).

Komentari (0)

Sport