uživo

Partizan ispustio pobedu u Gentu 1:1: Urošević majstorijom približio crno-bele nokaut fazi Lige konferencija

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2021

-

20:34 >> 20:53

Partizan ispustio pobedu u Gentu 1:1: Urošević majstorijom približio crno-bele nokaut fazi Lige konferencija
Jojić - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa
 

Partizan je kao gost remizirao sa Gentom 1:1 i dva kola pre kraja B grupe Lige konferencija primakao se plasmanu u nokaut fazu, dok je belgijski klub već u prolećnom delu takmičenja.

Crno-bele je delilo 10 minuta do pobede i vraćanja na čelo tabele, nisu uspeli da izdrže pa im u naredna dva kola predstoji da osvoje dva boda i overe plasman u nokaut fazu. 

Koliko je vest iz Estonije o remiju Flore i Anortozisa uticala na igrače obe ekipe samo je moglo da se nagađa, ali duel na novom stadionu Gentu je prošao u ne tako jako ritmu što je čini se odgovaralo oslabljenom Partizanu koji je stigao bez Saše Zdjleara, Lazara Markovića, Aleksandra Šćekića i Filipa Holendera. 

 

 

Igrači Genta su pred start saznali da su zbog remija u Talinu već prošli u nokaut fazu, ali ih to nije poremetilo. na startu.

Domaćin jeste napao u prvih 15 i poslednjih 10 minuta, ali sem odbrane golmana Popovića u 4. minutu posle dobrog šuta Kumsa, golman crno-belih je uglavnom gledao kako lopte prema njemu odlaze u gol aut. Dva puta su domaćini pretili i posle centaršuteva sa strane, ali bez završnice.

Partizan se dobro branio, odbrana je čas imala samo trojicu štopera, čas petoricu u poslednjoj liniji, ali vezni red je uspostavio ravnotežu negde u središnjici prvog dela. I crno-beli su bili opasniji, jer je posle šuta Meniga, Bibras Natho u 27. minutu iz slonodnog udarca sa 18 metara pogodio stativu. Šteta što majstorija Izraelca nije bila krunisana i pogotkom.

 

 

Ako ta majstorija nije prošla, onda jeste ona levog beka Slobodana Uroševića. Primio je loptu Urošević na levom krilu, ušao je unutra i sa 16 metara je desnom nogom poslao loptu kiflom u sam gornji ugao nemoćnog Bolata. Partizan je tom majstorijom poveo u Gentu i zakoračio u nokaut fazu! Pre toga je Miloš Jojić u 55. minutu dva puta loše šutirao sa 13-14 metara.

Pojačali su domaćini ritam u poslednjih 15 minuta, napravili su tri izmene i jedna je urodila plodom. Kums je centrirao sa desne strane i do tada sigurna odbrana crno-belih je kardinalno pogrešila. Zavboravila je Tisudalija na pet metara i tu Popoviću nije bilo spasa. Uspeo je Popović da spreči preokret kada je Tisudaliju odbranio zicer.

Partizan u narednom kolu dočekuje Anortozis.

uživo, Gent - Partizan 1:1

Drugo poluvreme

90. minut: Uspeo je Partizan da se odbrani, ali ne i da reaguje posle izjednačenja.

83. minut: Gent apsolutno dominira, Tisudali je imao novi zicer za preokret, ali je Popović ponovo maestralno odbranio.

80. minut Gent izjendačava 1:1: Rezervista Tisudali je kaznio veliku grešku u odbrani crno-belih. Posle centaršuta Kumsa sa desne strane krilni napadač je ostao sam na pet metara i lako matirao Popovića.

66. minut GOOOL Partizan vodi 1:0: Slobodan Urošević je postigao gol karijere, levi bek crno-belih je desnom nogom sa 16 metara skinuo paučinu iz gornjeg ugla. Fantastičan pogodak.

57. minut: uzvratio je Gent, Popović je odbranio zicer Kastro Montesu sa pet metara. Maestralno.

56. minut: Nova velika šansa za Partizan. Miloš Jojić je povratnu loptu Ruikarda sa 13-14 metara dva puta pokušao da ubaci loptu u mrežu ali su oba šuta bila slaba. Šteta.

55. minut: Slobodan udarac sa 18 metar ali iskosa sa desne strane izveo je Bibras Natho, ali su se domaćini odbranili.

52. minut: Ništa se specijalno nije promenilo u nastavku. Ritam igre je i dalje "klaj-klaj", sve se odvija na sredini terena izmešu dva šesnaesterca.

FK Partizan

 

Krenulo se sa centra, nema promena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena

45. minut: Partizan se dobro branio u finišu poluvremena, na kraju prvog dela nije bilo golova, ali su crno-beli bili bliži vođstvu kada je Natho pogodio stativu.

40. minut: Depoatr je imao zicer posle prekida, ali je loptu glavom poslao tik iznad prečke sa pet-šest metara.

36. minut: Ponovo je Gent ekipa koja kontroliše meč i preti. Ođiđa Ofoe je u nekoliko navrata pokazao klasu ali Popović nije bio ugrožavan.

31. minut: Posle dužeg vremena prilika za domaćina. Bezus je nadskočio Miljkovića ali je prebacio loptu preko prečke.

27. minut: Posle uvodnih 15 minuta u kojima je domaćin kontrolisao igru, Partizan se probudio, počeo je da igra svoju igru, da ugrožava Bolata. Imao je Natho slobodan udarac sa 18 metara, sjajno ga je izveo ali je lopta pogodila stativu. U nastavku akcije Miljković se nije najbolje snašao, pa je propala prilika za vođstvo.

 

 

21. minut: Odlična šansa za Partizan, Danilo Pantić se našao na 12-13 metara od gola Bolata, pokupšao je dijagonalom ali je Turčin bio budan pa je intervenisao. Bila je ovo najbolja prilika za crno-bele.

16. minut: Prvi šut Partizana. Kvinsi Menig je dobio loptu od Rikarda i šutirao sa 16 metara iskosa ali je golman Bolat odbranio. Meč polako dobija na ritmu.

15. minut: Trese se mreža Partizana, ali Depoatr je bio u ofsajdu bar pola metra što su sudije videle pa je ostalo 0:0.

10. minut: Partizan za sada bez igre, bezopasan po gol rivala koji dosat dobro kontroliše meč ali za sada sem šuta Kumsa sa distance nije pronašao način da probije čvrstu odbranu crno-belih.

4. minut: Kums je šutirao sa 20 metara ali je golman Popović odlično odbranio nezgodan udarac. Gent je nešto agilniji na startu meča, crno-beli još traže igru, ponovo u veznom redu ne mogu da sačuvaju loptu.

Meč je počeo, igrači crno-belih su krenuli sa centra, meč sa klupe umesto Stanojevića vodi Igor Duljaj.

Gent - Partizan 1:1 (0:0)

Strelci: Tisudali u 80. za Gent, a Urošević u 66. minutu za Partizan. Stadion: "KAA Gent". Gledalaca: oko 6.000. Sudija: Kris Kavanah (Engleska).

Gent: Bolat - Hanse-Olsen, Ngadu-Ngađui, Okumu, Fortuna - Kastro Montes (od 90. Samoa), Ovusu (od 71. Čakvetadze), Kums, Bezus (od 71. Tisudali) - Ođiđa Ofoe (od 71. De Sart) - Depoatr.

Partizan: Popović - Miletić, Saničanin, Vujačić - Miljković, Natho (od 77. Smiljanić), Jojić, Pantić (od 90+2 Jović), Urošević (od 87. Obradović) - Menig (od 87. Lutovac), Rikardo Gomeš.

Bez trenera Aleksandra Stanojevića koji je suspendovan zbog isključenja u prvog meču, bez kapitena Lazara Markovića, bez motora i zamenika kapitena Saše Zdjelara, bez drugog zadnjeg veznog Aleksandra Šćekića, bez Filipa Holnedera, Partizan jako oslabljen ulazi u današnji meč četvrtog kola B grupe Lige konferencija, ali želi da se revanšira Belgijancima za poraz u Beogradu 1:0.

Partizan je poprilično hendikepiran, ali sa jasnim ciljem da proba trijumfom da se vrati na prvo mesto i obezbedi dva kola pre kraja nokaut fazu. Takav je i tim odredio Stanojević u Beogradu, sa trojicom štopera, malo maštovitijim veznim redom sa Nathom, Jojićem i Pantićem a uzdajući se u formu Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša.

Euronews

 

 

Nije ni Gent bez problema, Hjulsager je van stroja, napadač Delpoatr je bio rovit, ali igra. Belgijanci sem domaćinstva ima i jednu psihološku mirnoću s obzirom da su prvi na tabeli sa devet bodova i da su posle remija Flore i Anortozisa već obezbedili plasman u nokaut fazu. Ali, opet, prvo mesto u grupi može da se obezbedi već večeras a time i prolaz u osminu finala, kao i milion evra više na računu.

B grupa Lige konferencija, četvrto kolo

Flora - Anortozis 2:2 (0:2)

Gent - Partizan 1:1 (0:0)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport