Fudbal

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Mlada selekcija Srbije poražena od Ukrajine

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2021

-

19:14

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Mlada selekcija Srbije poražena od Ukrajine
Slobodan Tedić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U kvalifikacijma za Evropsko prvenstvo u Gruziji i Rumuniji 2023. godine za igrače do 21 godine, u grupi H, Srbija je na gostovanju Ukrajini poražena rezultatom 2:1 (1:0), čime je zadržala još samo teoretske šanse da se nađe u završnici turnira.

U 78. minutu posle auta sa desne strane, Slobodan Tedić je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, nadmudrio je čuvara i proigrao Stefana Mitrovića koji je izjedanačio na 1:1 za nadu da "Orlići" mogu do povoljnog ishoda. Dva minuta kasnije Bondarenko je uz aut liniju oduzeo loptu Topiću, potom proigrao Sudakova koji je udarcem po zemlji postavio konačnih 2:1.

 U 9. minutu golman Ukrajine Trubin je ispucao loptu, po levom krilu prošao je Mudrik i idealno proigrao Kriskiva koji je pogodio gorni levi ugao Gordića za vođstvo od 1:0.

Strelca vodećeg gol za domaćine u 45. minutu faulirao je Šehović u kaznenom prostoru, Bondarenko je imao priliku da iz penala poveća prednost ali je sjajno reagovao Miloš Gordić i odbranio kazneni udarac.

U 69. minutu odlična akcija Ukrajinaca, u idealnoj šansi se našao Vjunik, ali je još jednom dobro intervenisao Gordić i odbranio njegov šut.

   

Srbija: Gordić, Eraković, Marković, Čestić, Šehović - Milosavljević (Lukić), Topić (Milovanović), Stanić (Đerlek) - Pantović (Stuparević), Tedić, Stevanović (Mitrović).

Ukrajina: Trubin - Sič, Sirota, Batagov, Vivčarenko - Kriskiv (Želisko), Bondarenko, Mihailenko, - Sudakov (Oheretko), Vjunik (Kuharevič), Mudrik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport