Fudbal

Zvezdi i Partizanu sude Španac i Irac: Sančez vodio "El Klasiko", Harvi već video Talin

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2021

-

11:31

Zvezdi i Partizanu sude Španac i Irac: Sančez vodio "El Klasiko", Harvi već video Talin
Sančez - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Španski sudija Hoze Marija Sančez Martinez određen je da sudi meč petog kola F Grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Ludogoreca koji je na programu u četvrtak od 18.45 (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Rajko Mitić"

Jedan od plejade španskih arbitara koji su u naponu karijere, odlično je obavio posao u poslednjem "Klasiku" u kome je Real pobedio Barselonu na "Kamp Nou" 2:1. Iako ima 38 godina veoma je cenjen, a već je stekao i lepo isksutvo jer je vodio 126 mečeva u Primeri.

Na internacionalnioj sceni je vodio 12 mečeva u Ligi Evrope, jedan u Ligi šampiona i to ove sezone između Sportinga i Ajaksa (1:5). U gruipnoj fazi Lige Evrope 4. novembra bio je na centru na stadionu "Velodrom" u duelu Olimpik Marselja i Lacija 2:2.

Naša javnost ga je upoznala i u septembarskim kvalifikacijama jer je vodio duel između Irske i Srbije (1:1) u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022. godine koji se za nas završio hepiendom.

Partizan gostuje Flori u Talinu u četvrtak u okviru petog kola B grupe Lige konferencije od 16.30 (TV Arena 1 Premium) a UEFA je za taj meč delgirala arbitra Roberta Harvija iz Irske.

Iako ima 39 godina za sada je zabeležio od 2016. godine samo devet mečeva u evrokupovima i ovo će mu biti deseti.

Irac je već sudio Flori. U sezoni 2016/2017. vodio je meč prve runde kvalifikacija za Ligu šamopiona koji je domaćin u estoniji dobio protiv Linkolna 2:1. Ove sezone vodio je meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija Vlaznija - AEL Limasol 0:1, kao i meč grupne faze ovog takmičenja izmešu Linkolna i PAOK-a 0:2. Oba meča su dobili gosti, mogli bi i tgreći.

Komentari (0)

Sport